Varför fick inte Susanne Wigorts Yngvesson byta plats med snacksalige Marcus Birro ?

DAGEN om OPINION LIVE om Mitt Kors debatten

”En månad efter att Facebook-gruppen Mitt kors skapades, efter att debattvågorna gått höga, möttes prästen och initiativtagaren Annika Borg och Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén. Det var i SVT:s direktsända program SVTOpinon, där båda fick ge sin syn på saken.”

”Även Marcus Birro var med i debatten………”

// Irène

PS Ja även Marcus Birro var med i programmet. I vilken funktion kan man dock undra ?
Även Susanne Wigorts Yngvesson -teol dr i etik och lärare vid Teologiska högskolan i Stockholm – var inbjuden till programmet. Hur har programledarna tänkt när hon placeras i publiken och Birro vid podiet istället för tvärtom ? Pinsamt att Susanne Wigorts Yngvesson ska tvingas anstränga sig för att inom minimal tilldelad tid försöka göra sig hörd gentemot snacksalige Birro när hon vill beskriva ”korsets universella teologi”.

Dax att återanvända ärkebiskopens ord från tidigare i år i DN.
http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/diskussionen-forsvaras-av-det-islamfientliga-tankekomplexet/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 svar på Varför fick inte Susanne Wigorts Yngvesson byta plats med snacksalige Marcus Birro ?

  1. Irene,

    Det tänkte jag också! Och dessutom korsfararen Birro som troligen aldrig läst teologi och därmed har noll koll på vad som begåtts i kristendomens namn genom historien. Det betyder inte att jag inte håller med honom om förföljda kristna. Men det är alltid bra att veta sin religionshistoria om man ställer upp i detta ämne! Antje var elegant och hade rätt. Liksom Susanne Wigorts Yngvesson var tydlig och klar.

    Agneta

  2. StaffanW skriver:

    Tycker Bloggardag sammanfattar väl på sin blogg.
    Fö gjorde ”hackkycklingen” Birro bra ifrån sig. Felet var kanske mer hans åsikt?

  3. inger skriver:

    Nej Antje är en lögnare och det är hon på ett elegant sätt. Birro är en kunnig medveten kritiker med ett djupt intellekt. ”Korsfarare” använder du som en förolämpning–kristen tro handlar inte om elegans utan om lidelse för det man tror på.

  4. Agneta Sofiadotter skriver:

    Inger,

    Läs din historia. Där kan du se vad korsfarare i G-ds namn gjorde. De älskade bl.a. på sin väg för att återerövra Jerusalem slå ihjäl judar eller bränna dem inne. Kvinnor och barn. Det hela började med att sådana som typ Bernhard av Clairvaux som eggade upp folket i sina predikningar. Där fanns lidelse så det räckte för det man trodde på. Ut i strid för G-ds sak skull och slå ihjäl judar och muslimer.

    Antje är elegant. Hon har en finstämd interreligiös och KUNNIG approach. Som vår nuvarande påve stundtals också har.

    Så läs på, Inger!

    Agneta

  5. inger skriver:

    Dina inlägg är så otroligt förmätna och okunniga och minst av allt eleganta.. dessutom är de paradoxalt nog, väldigt krigiska, men det märker du väl inte. Elegans har inget med inre övertygelse att göra ö h t. Johannes av Korset var inte särskilt elegant när han blev torterad. Läs på, om du är katolik, så kanske din enkelriktade syn blir mer vitt och djupt skådande. Då kommer kanske även den kunnige Pilz att kunna lära dig lite mer och du kommer att få lära dig din läxa en gång till om lidelsers hetta i religionens kölvatten, som i forna tider, då du nog inte var så elegant.

  6. Irène Nordgren skriver:

    Agneta

    Det låter som om den ”kunnige Piltz” skickar en negativ blombukett till dig via ”Inger”.

    // Irène

  7. Agneta Sofiadotter skriver:

    Jo.

  8. inger skriver:

    Någon som i kränkande mening kallar Birro ”korsfarare” och bara kastar ur sig förutfattade meningar som t ex att att han nog alls inte läst teologi, kan man inte ta på allvar. Vad vet du om hans läsvanor?! Dessutom vad är det för fel i att försvara kristendomen? Om du inte tycker om att såra kommentatorer … och det gör du väl inte: Du som anser dig ha så fina manér, så kanske det skulle vara på sin plats att be Birro om ursäkt?

  9. Agneta Sofiadotter skriver:

    Inger

    Jag vill inte såra dig.

    Agneta

  10. inger skriver:

    Det är Birro du ska be om ursäkt. Jag såras inte av din brist på finkänslighet. Läs!

  11. Agneta Sofiadotter skriver:

    Inger

    No comments. Läsarna får avgöra det skrivna.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *