”Vi måste våga jämföra dagens Sverige med 30-talets Tyskland”

Aftonbladet

”Det skulle aldrig få hända igen – eller?”

” När jag gick i skolan pratade lärarna ofta om andra världskriget, så ofta så vi nästan inte orkade lyssna. Det var det mest fruktansvärda hit och det monstruösa dit. Nazister var de hemskaste människor som existerat. Nio av tio actionfilmer vi såg hade minst en ond nazist med. Vi såg bilder på nazisternas offer, läste Anne Franks dagbok, såg Chaplins ”Diktatorn”, lyssnade på överlevare.”

http://www.aftonbladet.se/debatt/article22296487.ab

// Irène

PS ”Hela SD är ett säkerhetshot”

”Om det hade handlat om något annat parti än Sverigedemokraterna skulle gårdagens Eko­avslöjande ha rört upp himmel och jord.”

”Men så fungerar det alltså ­inte i Sverigedemokraterna. Där skickas presschefen ut för att rycka på axlarna. Oron från olika säkerhetsexperter av­färdas som ”hörsägen” och ”partsinlagor”. Tjänstemannen själv hävdar ju att allt är i sin ordning.”

” Gårdagens avslöjande visar att Sverigedemokraterna med sina band till nätets trollarmé inte bara utgör ett hot mot ett fungerande demokratiskt samtal. Hela partiet är ett säkerhetshot. ”

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article23584429.ab

”Nynazister från Nya Tider i aktion mot flyktingar inne på bokmässan”

”Efter en frågestund som solidaritetsorganisationen Emmaus Björkå anordnade på bokmässan i Göteborg under lördagen, visade nynazister från Nya Tider exempel på aggression genom att kasta fram sitt eget material över en annan utställares bokbord.”

http://emmausbjorka.se/2016/09/25/nynazister-fran-nya-tider-aktion-mot-flyktingar-inne-pa-bokmassan/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *