Signum omnämner sr Madeleines tal inför Troskongregationen i en bisats

Ca 1 vecka efter att kvinnliga teologer samlades i Vatikanen (26-29 sept) för att tala inför Troskongregationen refererar och översätter Signum nyheten från andra media under rubrik

”Kvinnliga teologer håller konferens i Vatikanen”

Att sr Madeleines medverkan omnämns i en bisats i utländska media är inget anmärkningsvärt men att svenska Signum nöjer sig med detta och inte väljer att i egen kommentar explicit lyfta fram att en svensk katolsk ordenssyster får medverka och tala inför Troskongregationen är anmärkningsvärt.

”Lucetta Scaraffia föreläste över kvinnors roll i kyrkohistorien, medan dominikansyster Madeleine Fredell från Sverige talade om kvinnor som retreatledare. Bruna Costacurta och Laetitia Calmeyn belyste kvinnors insatser inom prästutbildningen.”

http://signum.se/kvinnliga-teologer-haller-konferens-i-vatikanen/

// Irène

PS Tala om patriarkal härskarteknik på Stiftet och Signum med sina respektive behov av att vidmakthålla den gängse över-och underordningen inom svenska katolska kyrkan

På Stiftets hemsida lyser nyheten med sin frånvaro om sr Madeleine Fredell OP och hennes medverkan i Vatikanen.
http://www.katolskakyrkan.se/aktuellt

För att inte tala om Katolsk Observatör -som har biskop Anders ”bemyndigande att kalla sig katolsk” – och som hellre lägger krut på att översätta och lansera en ärkekonservativ biskop från Kazakstans skrämmande åsikter om kyrkan och kvinnor. ”H.E. Schneider: Det råder ingen tvekan om att det faktum att kvinnor tagit del i liturgisk tjänst framför altaret (framföra läsningarna, tjänstgöra vid altaret, utdela den heliga kommunionen) utgör ett radikalt brott med hela den universella traditionen hos kyrkan. Ett sådant bruk är därför emot den apostoliska traditionen.”

http://katobs.se/int_athanasius_schneider_2016.htm

Och den kvinnliga chefredaktören på Husbondens Röst tycks inte ha ansett det mödan värt att ens lyfta fram nyheten med den svenska dominikansystern i en bisats.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *