Kardinal Müller prefekt för Troskongregationen har gjort ett av sina starkaste statements hittills i den kontroversiella frågan angående kommunion för frånskilda omgifta katoliker. Müller säger i en intervju i den italienska tidningen Il Timone att ”ingen, inte ens en påve kan ändra på den helige Johannes Paulus II lära från Familiaris Consortio som fortfarande gäller.”
Den helige Johannes Paulus II lärde att frånskilda omgifta katoliker inte kan ta emot kommunion utom möjligen om de försöker leva i total avhållsamhet. Denna lära kan inte upphävas ”because it is not only a positive law of John Paul II, but he expressed an essential element of Christian moral theology and the theology of the sacraments.”

http://www.catholicherald.co.uk/news/2017/02/01/cardinal-muller-communion-for-the-remarried-is-against-gods-law/?utm_content=bufferd8ad7&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Delar av intervjun har översatts till engelska

http://magister.blogautore.espresso.repubblica.it/2017/02/01/the-pope-is-silent-but-cardinal-muller-speaks-who-responds-to-the-%E2%80%9Cdubia%E2%80%9D-this-way/

// Irène

PS Kardinal Müller är på krigsstigen alltsedan fd påve B16 – som var den som en gång headhuntade honom till Vatikanen- avgått och Müller fått en ny påve från en helt ny världsdel – präglat av ett nytt dynamiskt tolkande, tänkande och reflekterande – och som går stick i stäv med Müllers fyrkantiga dito som präglas av skygglappar och tunnelseende.
Müller står inte ut med att andra biskopar – typ argentinska – fått påvens bekräftelse på att ha tolkat Amoris Laetitia på rätt sätt dvs att förorda ”Barmhärtighetens väg” – något som Müller fullkomligt avskyr.

http://chiesa.espresso.repubblica.it/articolo/1351383?eng=y

Känner Kardinal Müller att hans roll som Vatikanens högste TROSPOLISCHEF är hotad ?