”Riksdagsvalet i Finland på söndag blir en rysare. Uppstickaren Timo Soini, en katolik som beskrivs som nationalistiskt konservativ förändrar saker.  Hans EU-kritiska parti Sannfinländarna är minst i riksdagen, men kan enligt gallupundersökningarna bli en av de tre stora.”

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=256661&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=feed%3a+dagense-nyheter+%28dagen.se+-+nyheter%29

// Irène

PS   Nedanstående nyhet  skrevs  för 2 år sedan 16 april 2009

”Sannfinnnländare stolta över att diskriminera”

”Idag har det finska parlamentets  ledare skrivit under ett uttalande mot rasism och förpliktigat sina respektive partier att överallt bekämpa rasism  och införa nolltolerans mot varje form av rasism. Alla  partiledarna har anslutit sig till detta initiativ som ursprungligen kommer från Svenska Folkpartiet SFP. Alla ledare utom Sannfinnländarnas Timo Soini .  Det här bekräftar att Sannfinnländarna är ganska glada ja till och med stolta att ha öppet rasistiska kandidater inom sitt parti, en sorglig utveckling för finsk politik.”

http://svenskfinland.wordpress.com/2009/04/16/true-finns-party-proud-to-discriminate/