Vad angår det Anders Arborelius?

Vänner,

i en intervju för TV 4 gör sig  kardinal Anders Arborelius till talesman för två sinsemellan oförenliga ståndpunkter:

dels att alla människor har rätt till ett fullt liv.

dels att homosexuella skall leva i celibat.

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/arborelius-om-homosexuella-vi-rekommenderar-celibat-3926313

Sexualiteten är en central del av ett fullt mänskligt liv. Att som Anders Arborelius frivilligt välja celibat är en sak, att tvinga andra en helt annan. Och varför har Arborelius över huvud taget åsikter om hur andra skall leva ett fullt liv? På vilket sätt angår det honom?

Tänk vilken befrielse det vore om kyrkans officiella företrädare ägnade sig åt väsentligheter i stället för att i Guds namn diskriminera kvinnor och homosexuella.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vad angår det Anders Arborelius?

  1. Irene Nordgren skriver:

    Gert Biskop Anders visar återigen att han har svenskt mästerskap i att slingra sig ur besvärliga frågor typ homosexualitet och katolska kyrkans lära om obligatoriskt celibat. Biskop Anders börjar tala om ”ytlighetens kultur, katolska kyrkans tradition med själavårdssamtal, hjälpa människor förstå sin relation till Gud” osv. Här borde intervjuarna ha bett biskop Anders att utveckla sina tankar lite närmare om tex ”ytlighetens kultur”. Vad har detta för samband med obligatoriskt celibat? Det vore i alla fall jag mycket nyfiken att få veta. Lätt som en plätt kom biskop Anders också undan genom att hänvisa till Bibeln. Här skulle lite mer pålästa och lite mindre devota intervjuare ha kunnat fräschat upp biskop Anders minne om förändringar i bibelsyn som skett under kristendomens 2000 åriga historia också inom katolska kyrkan. // Irene

  2. Erik westerberg skriver:

    Ja, alternativet är att vi fått bevittna kvalificerad underhållning så här i pridetider, i så fall ett stort plus för accent och kroppsspråk. Ett litet minus dock för bristen på formallogik, det var de trillade i förr i tiden.

  3. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,
    tänk om det var Stockholms katolska stift som skrev så här:

    ”Vi är beredda att gå hur långt som helst.
    Din rätt att leva hur du vill, som den du vill och med vem du vill – är vår uppgift att försvara. Och vi är beredda att ge allt för att göra det.”

    Men det är Försvarsmakten som skriver så inför Stockholm Pride.

  4. Irene Nordgren skriver:

    Gert Tyvärr budskapet från Stockholms katolska stift handlar om att omgivningen ska visa ”respekt och medlidande” till dem som är dömda till livslångt obligatoriskt celibat. // Irene PS Jag har länge velat veta på vilket sätt homosexuella också är ett hot mot äktenskapet. Om någon skulle kunna förklara detta så är det biskop Anders som var frontfigur i kampanjen Bevara Äktenskapet för ett antal år sedan som ett led i att förhindra legalisering av samkönade relationer.

  5. Gert Gelotte skriver:

    Irène,

    jo det vore ytterst intressant att få veta på vilket sätt homosexuella som gifter sig utgör ett hot mot heterosexeulla som gifter sig.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *