Hear hear !

Tyska biskopskonferansens vice ordförande biskop Franz-Josef Bode i Osnabruck kräver att kyrkan ska diskutera välsignelse av samkönade par.

Biskop Bode menar att ”kyrkan borde diskutera samkönade relationer mer detaljerat och erkänna att ”tystnad och tabu” inte löser något.”

”Vi måste fråga oss själva hur vi möter personer som lever i samkönade relationer och som är engagerade i kyrkan, hur vi följer upp dem pastoralt och liturgiskt.”

”Two same-sex partners exchange wedding bands during a 2017 ceremony at the civil registry office in Munich.”

https://www.ncronline.org/news/world/german-bishop-urges-church-debate-blessing-same-sex-unions

// Irène

PS På punkt efter punkt rör sig katolska kyrkan mot de reformer We are Church förespråkar och som Katolsk Vision här i landet hjälpte till att förmedla för 12 år sedan trots biskoplig uppmaning ”Vänd om till kyrkans tro” !
Men Franciskus har istället uppmanat till Parrhesia och idag diskuteras öppet kvinnliga diakoner och till och med kvinnliga präster, kommunion till frånskilda och omgifta och nu välsignelse av samkönade relationer.
Det tar sig ! Och snart behövs biskopliga omvändelser till kyrkans tro både här och där……

http://www.katolskvision.se/blog/?page_id=1939

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hear hear !

  1. Charlotte Åkerlind skriver:

    Öppna samtal om verkligheten är i hög grad en förutsättning för kyrkans fortlevnad och tillväxt. Dubbelmoral, tystnadskultur och förljugenhet har redan fått, och kommer ytterligare att få, allvarliga negativa konsekvenser för kyrkan. Konsekvenser som ingen av oss längre borde tolerera, allra minst kyrkans ledande kärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *