Gideon Levy beskriver i Haaretz hur bosättare misshandlar palestinska bönder inför ögonen på deras söner……
Bilden visar en skadad palestinsk bonde på Princess Alia Hospital i Hebron på Västbanken som blivit slagen av bosättare……

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-when-settlers-beat-palestinian-fathers-in-front-of-their-sons-1.5961979

Detta i kombination med kontinuerlig husdemolering av palestiniers hem och ägendom sanktionerat av Israels regering….

https://www.youtube.com/watch?v=D7vp7TI__Vk
https://www.dukium.org/?page_id=11916

https://www.dukium.org/

// Irène

PS Israels regering förkunnar mycket av sin politik – typ byggandet av muren – utifrån säkerhetsaspekter……..
Kan någon förklara hur husdemolering av palestiniers hus och misshandel av palestinska fäder inför deras söner hänger ihop med säkerhetspolitik ?

Kan någon också förklara hur det hela går ihop ? Samma folk som misshandlar, diskriminerar och fördriver ett annat folk är samma folk som nästa vecka åter – enligt 3 tusenårig tradition – firar det osyrade brödets högtid / pesach med sedermåltid som ett minne av uttåget ur Egypten där detta folk misshandlades och diskriminerades…….


”Ett bord dukat för seder. I förgrunden ligger några Haggadaböcker.”

”Seder (hebr. סֵדֶר [sēder] ‘ordning’) är den judiska högtidsmåltiden som firas den första (i diasporan den första och andra) dagen av högtiden pesach.

De olika symboliska rätterna syftar på Israels uppbrott ur Egypten. De är matza (osyrat bröd) som påminner om hur brödet inte hann jäsa, marór (bittra grönsaker, till exempel rädisor) som påminner om Israels lidande i Egypten, ättika el. saltvatten (folkets tårar), charoset (”murbruk”) av riven frukt, nötter och vin som påminner om det tegel som folket fick slå åt farao)). Fyra bägare vin ingår.”

https://sv.wikipedia.org/wiki/Seder