Fel Tobias Unnerstål ! Herren kallar kvinnor !

Synen på kvinnor och prästämbetet. Så tröttsamt att konstatera vilka röster i Stockholms Katolska Stift som tillåts att uttala sig högt och tydligt och ständigt och vilka röster som tystas jämt och ständigt…..

Katolsk Horisont presenterade 2018 Tobias Unnerstål kyrkoherde i Kristus Konungens Kyrka i Göteborg som talar över ämnet ”Det katolska prästämbetet är ett deltagande i Kristi prästämbete” och där Tobias Unnerstål  presenterar en teologi om prästämbetet vars bäst-före-datum som tur är håller på att gå ut! 

https://www.youtube.com/watch?v=SfJ-ngP3awU

2017 svarade fd ungdomsprästen i Sankta Eugenia p. Marc- Stephan SJ på frågan ”Varför kan inte katolska kyrkan viga kvinnor ?”

https://www.youtube.com/watch?v=1BdqCSWhRP8

Runtom inom den katolska kyrkan i världen växer det dock successivt fram en förändrad syn på kvinnors roll i allmänhet och kvinnors roll i relation till prästämbetet i synnerhet. Problemet är att i Stockholms Katolska Stifts katolska media hörs och syns inte företrädare för den framväxande förändrade synen…..

Svenska katolska media bryr sig tex inte om att lansera Women’s ordination conference. På deras hemsida finns mycket bra material att hämta !

https://www.womensordination.org

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fel Tobias Unnerstål ! Herren kallar kvinnor !

 1. Gert Gelotte skriver:

  I stället för att vårda sin identitet som katolsk, alltså allmän, vanlig, för alla, så har Stockholms katolska stift gjort katolsk till en synonym för konservativ.
  Katolska kyrkan i Sverige är de teologiskt och moraliskt konservativas kyrka. Det kan den naturligtvis vara. Men den kan inte på en och samma gång vara såväl katolsk som exklusivt de konservativas kyrka. Det är märkligt att stiftets företrädare inte ser det problemet.
  Och ibland tar sig konservatismen rent märkliga uttryck. Vad sägs om detta:

  81500088_10218292774423790_5048185696498483200_o.jpeg

  Rörande romantiskt på något sätt. Grabbarna skall ut och lajva i 1800-talets medeltidsromantik.

 2. Irène Nordgren skriver:

  Gert

  Har lagt in bilden i nytt inlägg ovan !

  // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *