”Den heliga Anden – hon kommer att lyssna”

Med dessa ord avslutades idag 13 febr Voices of Faith Zoom möte med 228 deltagare när Sr Philippa Rath OSB berättade om sin nya bok ”Weil Gott es so will”.

Chantal Götz (Voices of Faith) och Maria Mesrian (Maria. 2) talar med sr Philippa Rath och 3 av de medverkande kvinnorna i boken Maria Bienentreu, Barbara Feichtinger und Sr Katharina Rohrmann OSB.

Sr Philippa Rath berättar hur det hela började i samband med en fikapaus under den Synodala Vägen – där sr Philippa Rath OSB är deltagare – då hon kom att diskutera ämnet kvinnor med två biskopar. ”Det är väl inga kvinnor som vill bli präster ” sa den ene biskopen. Sr Philippa höll på att få kaffet i vrångstrupen, men visade inte sin upprördhet …….Det blev istället startpunkten till att hon skaffade vittnesmål från ett par kvinnor och så var lavinen igång…..och Sr Philippa samlade ihop 150 vittnesmål och gav ut sin bok ”Weil Gott es so will.”

I april 2019 gjorde Voices of Faith en bra intervju med sr Philippa Rath https://voicesoffaith.org/conversations-1/2019/4/23/a-conversation-with-benedictine-sister-philippa-rath-osb-about-crisis-in-the-church-and-the-opportunities-this-might-bring-for-women?fbclid=IwAR1bRPceSJCDUfP1k5VImUYfQZHrdU2wUaa1ck0m0QPVXiqc1yxjEgrJqV0

// Irène

PS Som åhörare från katolska kyrkan i Sverige kändes som att sitta i MEDELTIDEN och få äran att göra en tidsresa till dagens katolska kyrka i Tyskland. Svindlande och oförglömlig upplevelse – men sorglig återresa ……

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Den heliga Anden – hon kommer att lyssna”

  1. Irène Nordgren skriver:

    Från Voices of Faith Zoom möte med sr Philippa Rath OSB – med engelsk översättning.

    https://www.youtube.com/watch?v=C3b8tgkWHi0

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *