Demonstration i samband med ”Maria 2.0” -initiativet. På plakatet står det, ”När jag blir stor ska jag bli kvinnlig påve”. Foto: Andreas Schwarzkopf

Sveriges Radio ”Människor och Tro” 10 juni

” ”Alla apostlar”. ”Maria 2.0”. Runtom i Europa har kvinnor den senaste tiden gått samman för att utmana makten i den katolska kyrkan inifrån, med krav på ökad öppenhet och jämställdhet.”

”Vissa grupper kräver även att kvinnor ska få bli präster. Hur stora är chanserna för dem att lyckas, och hur kan deras aktioner påverka kyrkan?”

”Hör röster inifrån och utanför den katolska kyrkan, från Sverige, Italien, Frankrike och Tyskland.”

https://sverigesradio.se/avsnitt/1725667

Eftersom Signum på sin hemsida brukar vara noga med att inte missa att informera när någon katolik medverkar i tex Människor och Tro är det ett observandum att information om senaste veckans program 10 juni som helt och hållet handlar om katolska kyrkan – med bla Stiftets stjärnapologet professor Yvonne Maria Werner – lyser med sin frånvaro på Signums hemsida.

En orsak kan vara att cost-benefit analys visar att kostnaden /  nackdelen av att informera och länka till ett program som marknadsför några av Europas mest radikala katolska kvinnoröster överstiger nyttan av att Signum åter hade fått den stora glädjen att uppmärksamma Yvonne Maria Werner – VDN märkt certifierad katolik av Varudeklarationsnämnden…….jag menar av Stockholms Katolska Stift.

// Irène

PS http://www.katolskvision.se/blog/?p=29031