Har Nordiska Biskopskonferensen bättre reda på tingens katolska ordning än Tyska Biskopskonferensen?

9 mars 2022 ”Nordiska biskopskonferensen som är samlad till plenarförsamling i Tromsö har idag sänt ett brev till tyska biskopskonferensens ordförande biskop Bätzing och uttryckt bekymmer ang den synodala vägen och dess konsekvenser för den katolska kyrkan i Tyskland och världen.”

https://www.nordicbishopsconference.org/nyhed/biskopper-sender-aabent-brev-til-den-tyske-bispekonference

Tyska originaltexten https://coramfratribus.com/wp-content/uploads/2022/03/Offener-Brief-Bischof-Batzing-.pdf

Engelsk övers

https://www.nordicbishopsconference.org/fileadmin/NBK-dokumenter/Open_letter_to_Bishop_Baetzing.pdf

Norsk övers

https://coramfratribus.com/no/arkiv/brev-til-den-tyske-bispekonferansen/

// Irène

PS

Biskoparna i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island oroar sig för riktningen, metoden och innehållet i den Synodala Vägen i Tyskland och skriver därför ett högtidligt brev till Tyska Biskopskonferensens ordförande Georg Bätzing som får det att låta som om just dessa 5 biskopar har bättre reda på tingens katolska ordning än sina tyska biskopskollegor –  som underförstått bara ”gett efter för den flyktiga tidsandan.”  ”Sanna reformer i kyrkan har alltid utgått från katolsk lära som bygger på gudomlig uppenbarelse och autentisk tradition, för att försvara den,  utlägga den och översätta den till trovärdig praktik.”   

Så det så !  

Det är hos biskoparna i Norden som TRONS SKATT  / DEPOSITUM FIDEI  bäst förvaltats och bevarats. 

Så det så ! 

När det gäller frågor kring präster och deras levnadsformer, kvinnans ställning i kyrkan och synen på sexualitet så finns det gränser ……..dvs det finns ämnen inför vilka vi måste stanna upp……dvs det finns ämnen som står för kyrkans oföränderliga lära …..dvs varför ägna tid åt ämnen som kyrkan med bästa vilja ändå aldrig kan förändra…..  Nordiska biskopskonferensen anser därför att av rent praktiska skäl vissa ämnen ska lämnas utanför den Synodala Vägen…..

Så det så !

______________________________________________________________

Nordiska Biskopskonferensens brev är undertecknat av biskopar som sammanlagt kanske representerar ca 360.000 katoliker ……. Mottagaren Tyska Biskopskonferensen representerar ca 22,6 miljoner katoliker ……

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Har Nordiska Biskopskonferensen bättre reda på tingens katolska ordning än Tyska Biskopskonferensen?

  1. Madeleine Fredell skriver:

    Något magstarkt får en säga! Hoppas Bätzing ger svar på tal! Men nu begriper jag bättre varför senaste KM har tre sidor om kardinalen Georg Müller … De nordiska biskoparnas brev och artikeln överensstämmer ruskigt bra. Jag får rysningar och undrar vart vi är på väg i katolska kyrkan i Norden. Vart tog ”ecclesia semper reformanda” vägen????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *