”Amerikansk biskop: kyrkan borde döpa barn till samkönade par”

Signum 4 aug

”Santa Fes katolske ärkebiskop, John Charles Wester, har uppmanat kyrkan att överallt ge barn till samkönade par möjlighet att döpas. I en kolumn i jesuiternas tidskrift America kallade ärkebiskop Wester vissa stifts vägran att genomföra dop för ”oroande” Han menade att det inte är förenligt med kyrkans självförståelse eller med kyrkans lära att avvisa homosexuella pars förfrågan om att få döpa sina barn.”

https://signum.se/amerikansk-biskop-kyrkan-borde-dopa-barn-till-samkonade-par/

Kolla vad som händer när Signum även lägger ut artikeln på sin Fb sida. En av redaktionskommitténs präster går omedelbart till motangrepp! https://www.facebook.com/tidskriftensignum/posts/pfbid07spwR51oabNRWeNiJgGSQywAds1djtuaNPMVw1Kwh6Si81ckTvDxb8n2XLQJAEasl?cft

// Irène

PS Jag lugnar vederbörande präst att han nog inte behöver oroa sig för att hamna i en situation att homosexuella föräldrar ev vänder sig till just honom i katolska kyrkan för att få sitt barn döpt !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *