Motverka oönskade graviditeter lika med att motverka aborter. Frispråkighet i Vatikanen om preventivmedel

Jag skriver debattartikel i DAGEN 13 AUG 2022

Om Katolska kyrkan vill medverka till att motverka aborter duger det inte längre att bara lägga all energi på att ondgöra sig över dem. Det krävs att med alla tillgängliga medel lägga energi på att motverka oönskade graviditeter.

”Därför är det en glädjande nyhet att Påvliga livsakademin offentligt öppnat upp Katolska kyrkan för samtal i frågor kring preventivmedel, provrörsbefruktning och dödshjälp genom att juli 2022 på Vatikanens eget bokförlag på italienska låta publicera boken som i engelska medier lanserats som Theological ethics of life. Scripture, tradition, practical challenges. Boken har förannonserats på Vatikanens italienska hemsida och 2 juli också presenterats i jesuiternas italienska tidskrift La Civilta Cattolica under rubrik “Re-reading the theological ethics of life.” ”

https://www.dagen.se/debatt/2022/08/13/motverka-oonskade-graviditeter-lika-med-att-motverka-aborter/

// Irène

PS Runt om i internationella katolska media kommenteras boken från Påvliga livsakademin https://www.americamagazine.org/faith/2022/07/11/moral-theology-vatican-pope-francis-bioethics-243337 bla i jesuiternas America Magazine och i deras italienska tidskrift La Civilta Cattolica. Noterar dock att jesuiterna i Signum väljer att ligga lågt och låter Bullerbyfiltret filtrera bort nyheten för att inte i onödan oroa känsliga svenska katoliker.

Katolsk Observatör – som definierar sig som ”sanningens röst” dvs Stockholms Stifts Pravda – väljer att lugna svenska katoliker genom att tala om fake news / ”Falska rykten om förändring av läran.” http://www.katobs.se/art_humanae_vitae_comments2022.htm

Ulf Silfverling som är redaktör och ansvarig utgivare för Katolsk Observatör har tidigare beskrivit användandet av preventivmedel som ”självstympning” http://www.katolskvision.se/blog/?p=30136

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *