”Eldsjälen Gun Holmertz, står på varje tänkbar barrikad – för kvinnor, för fred, för fattiga, för invandrare.”

I Göteborgsposten idag

”Integration – och segregation. Två begrepp som präglat svensk politisk debatt. Hur kan vi lyckas bättre med integrationen? I en sommarserie på fyra artiklar tar vi upp olika aspekter på detta svåra ämne. I dag: Eldsjälen – Gun Holmertz.”

”Gun Holmertz, 72, är barn av Krokslätts arbetarbostäder, livslång vänsterpartist av det olydiga slaget, katolik och den mesta idealist jag känner. Gun står på varje tänkbar barrikad – för kvinnor, för fred, för fattiga, för invandrare. Hon är outtröttlig. Ingen kan ifrågasätta hennes goda vilja och tro på att allt blir mycket bättre om vi ställer upp för varandra. Därför väger hennes ord tungt, när hon säger det få väntar sig:

– Tvinga asylsökande som bor hos sina släktingar att flytta från Hjällbo när de får asyl. Gör det eller acceptera att misären breder ut sig!”

”Gun Holmertz leder arbetet på Caritas frivilligcentral. Där sysselsätts cirka 200 personer med kurser i svenska och samhällskunskap och med diverse andra aktiviteter, sykurser, studiebesök, promenader, allt efter förmåga.”

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.676088-serien-om-integration-harda-nypor-i-hjallbo

// Irène

PS  Gun,  för mig är Du och Caritas synonymer !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Eldsjälen Gun Holmertz, står på varje tänkbar barrikad – för kvinnor, för fred, för fattiga, för invandrare.”

  1. Elisabet Albertsson skriver:

    Jag blir så glad åt att Gun Holmertz med sitt långvariga och tålmodiga arbete i Hjällbo – på Caritas frivilligcentral – uppmärksammas. Hon är värd all uppskattning, hon som utför ett sådant enastående jobb på denna mångkulturella arbets- och mötesplats. Hon är en glad och tillmötesgående person. Lyhörd och kreativ.

    Guns önskningar om vad som mer skulle behövas för en god integration i det svenska samhället är mycket bra och väl genomtänkta:

    ” 1. Tillåt inte nyinvandrade att bosätta sig var de vill – så länge de får introduktionsersättning.
    
 2. Tilldela enbart praktikplatser inne i Göteborg för dem som bor i Hjällbo.

    3. Samla alla invandrarföräldrar med tvång och informera dem om hur Sverige fungerar.”

    Hoppas hennes förslag kan beaktas.

    Elisabet Albertsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *