Tack p Dietz för att du besparade din församling att tvingas lyssna på ”Brev om den mänskliga sexualiteten – Herdabrev från Nordiska Biskopskonferensen”

”Nordiska Biskopskonferensen skrivit ett Herdabrev som kan läsas på Stiftets hemsida” Med de orden avverkar p Dietz Herdabrevet 5 e söndagen i fastan 2023 i Sankta Eugenia.

Stockholms katolska stift publicerar på 7 språk ”Nordiska Biskopskonferensens herdabrev för fastetiden – om den mänskliga sexualiteten

https://www.katolskakyrkan.se/aktuellt/stiftsnyheter/2023/herdabrev-for-fastetiden-fran-nordiska-biskopskonferensen

Noterar att Herdabrevet inte är undertecknat i den svenska och engelska versionen men dock i de övriga versionerna. Hur kommer det sig ? Inte heller framkommer vem som översatt Herdabrevet som låter som en översättning …..

// Irène

PS Nordiska Biskopskonferensen – som representerar ca 250.000 katoliker – har tidigare gjort sig känd för sitt anspråk att ha tolkningsföreträde gentemot tex Tyska biskopskonferensen som representerar ca 21,1 miljoner katoliker…….

Ett tjusigt intro om Noa, Gud och regnbågen leder smidigt över till följande :

”Detta förbundstecken, regnbågen, påstås i vår tid vara symbolen för en rörelse som på en och samma gång är både politisk och kulturell.”

Regnbågsrörelsen” tycker biskoparna i Nordiska Biskopskonferensen alls inte om ……..särskilt inte som den nu har bidragit till att allt fler katolska röster hörs bland såväl präster som biskopar som är för välsignelser av samkönade par…….

Nordiska Biskopskonferensen resonerar att nu gäller det att nå ut till Gudsfolket i alla församlingar med ett sanningens ord ……

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Tack p Dietz för att du besparade din församling att tvingas lyssna på ”Brev om den mänskliga sexualiteten – Herdabrev från Nordiska Biskopskonferensen”

 1. Irene Nordgren skriver:

  Noterar att Nordiska Biskopskonferensens Herdabrev på femte söndagen i fastan uppskattas av Thomas Idergard SJ som på sin Fb sida därför är noga med att framhålla : ”Av detta skäl har de nordiska biskoparna skrivit ett herdebrev för Fastetiden, vilket ska läsas upp istället för predikan i Mässorna på den Femte fastesöndagen. Brevet har rubriken ”Brev om den mänskliga sexualiteten” och inleds med en kort reflektion över regnbågen, symbolen för Guds förbund med jorden och allt liv, och ytterst det mänskliga som det förvaltande och ledande. Detta gör biskoparna utifrån Första Mosebokens berättelse om Noa och syndaflodens 40 dagar som en av de bibliska 40-dagarsperioder som Fastetiden i kyrkoåret återspeglar. ”

 2. Ulrica Söderlind skriver:

  För mig är regnbågen något som är allmännmänskligt och därför även fri att användas av samtliga! Det blir besvärligt om någon annan ska tala om för mig vad jag får och inte får använda i olika sammanhang. Regnbågen kan mycket väl vara det finaste av naturfenomen som människan fritt får och kan använda!

 3. p. Idergard SJ skriver:

  Hej, evangeliet på Sjätte Påsksöndagen där Jesus betonar betydelsen av buden och kopplingen mellan dem och kärleken, var ett ännu bättre tillfälle att också för S:ta Eugenias 11-mässa, som p. Dietz och jag firade tillsammans, predika om biskoparnas viktiga och läsvärda brev och referera till det:

  http://www.sanktaeugenia.se/sermons/buden-kommer-aldrig-att-bli-inne-men-uttrycker-tron-och-skyddar-karleken-sjatte-pasksondagen-argang-a-2023-05-14/

  Så låt oss glädjas åt Herrens och hans Kyrkas bud som skyddar kärleken och som Kyrkans herdar av kärlek till flocken påminner om!

  Med vänlig hälsning,
  P. Idergard

 4. Irene Nordgren skriver:

  Tack p Idergard för din kommentar och motoffensiv !
  Med vänlig hälsning
  Irène Nordgren
  http://www.katolskvision.se/blog/?p=30836

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *