Synd att Vatican News ”missade” en sak …….

Vatican News rapporterar om Världsdagen för de fattiga (som instiftades av Franciskus för 7 år sedan) 19 nov då Franciskus inbjöd 1200 av Roms fattiga och hemlösa  på sedvanlig lunch i Vatikanens audienshall.  

Den snart 87 årige påven – som har svårt att gå – anländer till lunchen i audienshallen.

Synd att Vatican News ”missade” nedanstående …… något Life Site absolut inte ville missa …………

https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-hosts-members-of-local-trans-group-at-papal-table-for-annual-vatican-lunch/?utm_source=daily-catholic-2023-11-21&utm_medium=email

Bland inbjudna gäster hörde f Andrea Conocchia från Torvaianica utanför Rom som kom med en grupp på 50 personer varav några transkvinnor bla Carla Segovia, Claudia Vittoria Salas och Andrea Paola Torres Lopez.  

Påvens ovanliga vänskap med Torvaianicas transcommunity började i samband med Italiens strikta Covidrestriktione  då desperata prostituerade transkvinnor dök upp i f Andrea Conocchias kyrka och bad om hjälp att överleva. Då trädde Vatikanen in och försåg de behövande med mat, medicin, hygienartiklar och vaccin.

Lunch 19 nov i audienshallen i Vatikanen på Världsdagen för de fattiga och hemlösa

Life Site noga med att berätta att vid påvens bord – mittemot honom – sitter Claudia Vittoria Salas

// Irène

PS National Catholic Reporter 20 nov

Priest Andrea Conocchia, third from left, speaks with transgender women, from left, Andrea Paola Torres Lopez from Colombia, also known as Consuelo, Claudia Vittoria Salas from Argentina and Carla Segovia from Argentina as they sit in the Beata Vergine Immacolata parish church in Torvaianica, Italy, Thursday, Nov. 16, 2023. Pope Francis’ recent gestures of welcome for transgender Catholics has resonated strongly in Torvaianica, where a community of trans women has found help and hope through a remarkable relationship with the pontiff and the local parish priest Andrea Conocchia. (AP Photo/Andrew Medichini)

https://www.ncronline.org/vatican/vatican-news/group-trans-women-pope-and-his-message-inclusivity-are-welcome-change?utm_source=NCR+List&utm_campaign=5e288fbb6a-EMAIL_CAMPAIGN_2023_11_21_02_28&utm_medium=email&utm_term=0_6981ecb02e-5e288fbb6a-%5BLIST_EMAIL_ID%5D

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *