”Eppur si muove” – Franciskus +C9 +3 kvinnor – ”Fördjupad reflexion om kvinnornas roll i kyrkan”

Kardinalsrådets februarimöte pågår i Vatikanen i påvens närvaro. Sr. Linda Pocher, Giuliva Di Berardino och Jo Bailey Wells, biskop i den anglikanska kyrkan, deltar.  (Vatican Media)

Vatican news 6 febr 2024

Arbetet inom C9 inleds – tre kvinnor samtalar med kardinalerna 

Kardinalsrådets februarimöte pågår i Vatikanen i påvens närvaro. Sr. Linda Pocher, Giuliva Di Berardino och Jo Bailey Wells, biskop i den anglikanska kyrkan, deltar.

”Kardinalsrådets februarimöte inleddes den 5 februari i Vatikanen. Det meddelade Vatikanens presstjänst samma dag. Alla medlemmar i rådet samt dess sekreterare var närvarande tillsammans med påven Franciskus.”

Morgonen ägnades åt att fördjupa den reflektion som påbörjades vid mötena den 4 och 5 december förra året om kvinnornas roll i kyrkan. Rådet samtalade med tre inbjudna kvinnor: sr. Linda Pocher, som tillhör Don Bosco-ordern och är docent i kristologi och mariologi vid det påvliga universitetet Auxilium i Rom; Giuliva Di Berardino, gudsvigd i Veronas stift, lärare och kursledare i andlighet och andliga övningar; och pastor Jo Bailey Wells, kvinnlig biskop i Englands kyrka och biträdande generalsekreterare för den anglikanska gemenskapen. Rådets arbete fortsatte under eftermiddagen med andra ämnen.”

”Det nya C9 Kardinalrådet består, efter påvens förnyelse av organet den 7 mars 2023, av kardinalerna Pietro Parolin, statssekreterare; Fernando Vérgez Alzaga, ordförande för den påvliga kommissionen för Vatikanstaten och Vatikanstatens governatorato/regering; Fridolin Ambongo Besungu, ärkebiskop av Kinshasa; Oswald Gracias, ärkebiskop av Bombay; Seán Patrick O’Malley, ärkebiskop av Boston; Juan José Omella Omella, ärkebiskop av Barcelona; Gérald Lacroix, ärkebiskop av Québec; Jean-Claude Hollerich, ärkebiskop av Luxemburg; Sérgio da Rocha, ärkebiskop av San Salvador de Bahia. Sekreterare är monsignore Marco Mellino, titulärbiskop av Cresima. Det första mötet med den nya C9 ägde rum den 24 april.”

https://www.vaticannews.va/sv/vatikanen/news/2024-02/c9-arbetet-inleds-tre-kvinnor-samtalar-med-kardinalerna-om-kvin.html

// Irène

PS ”EPPUR SI MUOVE”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *