TV ikväll 22.00

Världen: Guds lamm bryter tystnaden

Dokumentär. När den 11-årige Jesus blev utvald till korgosse höjdes familjens status i den lokala kyrkoförsamlingen. Dessvärre utnyttjade prästen pojken sexuellt och varken kyrkan eller familjen ville se vad som skedde. Den vuxne Jesus söker upprättelse, men kyrkan skyddar sina pedofiler genom omplaceringar.

22.00 Kunskapskanalen ikväll. Jag skall se o om någon annan ser dokumentären så diskuterar vi här.

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

56 svar på TV ikväll 22.00

  1. Samuel Johansson skriver:

    Agneta, Inez.

    Jag måste erkänna att jag var fördomsfull mot präster med homosexuell läggning; jag trodde de var i majoritet som pedofiler och pederaster. (Kanske beroende på att jag råkat ut för två män i min ungdom långt före min konversion, som försökt förföra mig, men som misslyckades.)

    Därför var det nyttigt att ta del av en vetenskaplig rapport som tydligt säger att brottsligheten är jämnt fördelad eller kanske tom till de homosexuellas fördel.

    Jag uppfattar alltså att huvudpoängen i Inez resonemang sammanfattas bäst i citatet:

    ”What’s more, researchers note that the rise in the number of gay priests from the late 1970s onward actually corresponded with ‘a decreased incidence of abuse—not an increased incidence of abuse’.”

    Som alltid är sanningen befriande, inte minst från fördomar.

    Samuel.

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Inez,
    Tack för dina klargöranden och länkar! Det här har i och för sig tagits upp förut, men kunskapen verkar inte ha sjunkit in på alla håll.
    Jag håller med om att det vore bra om den här och andra matnyttiga kommentarer kunde arkiveras under ämne så att man lätt kan hitta dem, nästa gång någon t.ex. kopplar ihop övergrepp med homosexualiet. Tyvärr är jag rätt säker på att det kommer att ske igen.
    Anneli

  3. Anneli Magnusson skriver:

    Kanske går det i alla fall att lägga till Inez länkar på länklistan?
    Anneli

  4. Inez skriver:

    Agneta,

    Ursäkta mig för att jag skrev luddigt om ett allvarligt ämne. (Hade inte tid att svara snabbt heller.)

    Enligt JJR är antalet pedofiler/pederaster jämt fördelat mellan homo/heterosexuella präster. Det var min poäng. Naturligtvis är det lika illa oavsett sexuell läggning när en präst begår brott mot barn.

    Kyrkan ansåg att heterosexuella präster inte har sex med unga pojkar, alltså bestod pederastgruppen av homosexuella. JJR har avvisat den slutsatsen; man måste skilja på sexuell identitet och sexuellt beteende. Det är t.ex. vanligt förekommande med homosexuellt beteende mellan män som har en heterosexuell identitet på fängelser. Margret Smith, kriminolog som arbetat med JJR, gav också som exempel prästen Marcial Maciel Degollado som begick övergrepp mot unga pojkar, men samtidigt hade flera sexuella förhållanden med vuxna kvinnor. Tillsammans med en av kvinnorna fick MMD två söner, som han utsatte för övergrepp. Man uppfattade MMD som en heterosexuell präst. MMD var ledare för den konservativa orden The Legionaries of Christ, lekmannaorden heter Regnum Christi eller Kingdom of Christ.

    http://www.time.com/time/printout/0,8816,1970320,00.html

    Kyrkan har använt olika försvar, man skyllde gärna på att homosexuella präster var problemet. Det har allmänt sett funnits en kristen propaganda som påstått att det finns en koppling mellan homosexualitet och pedofili. Nu har slutligen vetenskapen motbevisat den beskyllningen. Idag kan inte kyrkan skylla ifrån sig längre på varken homosexuella eller samhället, utan får ta sitt eget ansvar på samma sätt som andra institutioner.

    Richard Sipe, psykoterapeut och tidigare benediktinmunk och präst under 18 år, skriver insiktsfullt:

    ”A significant number of Roman Catholic clergy are psychosexually immature. This has been studied and well documented. The church prefers men and women on this level of development for church service because they are easier to control – they tend to be idealistic, dependent, obedient to authority, in need of causes and devoted to people they feel are strong; underdeveloped people are responsive to well defined boundaries that make them feel special (superior) and secure.”

    http://www.richardsipe.com/Miscl/vatican_connection.htm#_ftn7

    Samuel,

    Att du som har utsatts för någon form av homosexuellt övergrepp ändå orkar vara klartänkt och förespråka homosexuella kärleksförhållanden, det är starkt gjort. Jag vill tipsa om ett faktablad till stöd för dig och andra intresserade:

    http://psychology.ucdavis.edu/rainbow/HTML/facts_molestation.html

    Inez

  5. agneta sofiadotter skriver:

    Tack Inez,

    Nu förstår jag bättre.

    Själv har jag egentligen inget att tillägga förutom att citatet nedan är mer än intressant, det är insiktsfullt. Och faktum är Inez att detta citat kan vara summa summarum av vad vi på denna blogg i flera år har sagt, nämligen att kyrkan själv har utvecklat ett klimat av psykosexuell omogenhet (vilket sanslöst bra ordval!).

    Som man bäddar får man ligga….

    ”A significant number of Roman Catholic clergy are psychosexually immature. This has been studied and well documented. The church prefers men and women on this level of development for church service because they are easier to control – they tend to be idealistic, dependent, obedient to authority, in need of causes and devoted to people they feel are strong; underdeveloped people are responsive to well defined boundaries that make them feel special (superior) and secure.”

    För tillfället läser jag Birgitta Forsmans bok ”Gudlös etik” som jag tycker borde ingå i religionsundervisningen i skola o i församlingar (katekes undervisning). Den är onekligen nyttig att läsa o jag kommer att när jag läst den färdig att göra ett inlägg på vår blogg.
    Där framhäver BF med all rätt att om vi hade anammat den grekiska vetenskapligheten o människosynen så kanske vi undsluppit mången historisk omtagning o kanske vi då fått en etik och sexualsyn som bättre gynnat oss människor än den judokristna. Alltså Aten o Alexandria istället för ENBART det inpyrda Jerusalem. Det tål att tänka på….

    Gud går inte av för några hackor!

    Min tanke är att hela komplexet Herre-slav (auktoritär-underordnad som i citat ovan) i kristen anda o praxis har lärt oss bl.a. att kyrkans hantering av den psykosexuella mellanmänskliga verkligheten blir relativt ofta till en kvävande verklighet. Fönstrena borde ha öppats för vädring för länge länge sedan!

    I ett homofobiskt samhälle söker naturligtvis homosexuella män o kvinnor sig till slutna sammanhang där det egna könet härbärgerar makt o normer o överlevnad.
    Om jag vore lesbisk under 1800-talet skulle jag troligen själv lockas av en order för kvinnor så att jag garanterat slapp att gifta mig eller bli mobbad. Inte konstigare än så. Det är för mig ofattbart märkligt att kyrkan själv under historien inte fattat denna enkla ekvation. Och då gjort något åt det.

    Istället står nu kyrkan tafatt inför mediernas makt att utan kyrkans tillstånd öppna dessa fönster för vädring.

    Det handlar naturligtvis inte om hur stor andel av kyrkans folk som är homosexuella utan på det instängda klimatet i samklang med den katolska kroppsteologin. Det är o har varit en instängd o förvriden kroppsyn vare sig man är hetro eller homo.

    Men jag ska ärligt säga att jag tycker det är obehagligt att inte ha en kvinna att bikta mig för. Speciellt om jag anar att prästerna som står till buds är psykosexuellt omogna. Eller hur kul är det att lämna ut sitt liv till en präst man anar är homosexuell med en aversion mot kvinnor. Även det en enkel ekvation kyrkan borde insett för länge länge sedan.

    Sist, Inez.
    Jag tror inte att Samuel behöver stöd. Han tycks mig fri… as a bird.

    Tack igen för ditt utmärkta inlägg! // Agneta

  6. Samuel Johansson skriver:

    Agneta och Inez.

    Byt ut ”bröder” mot ”systrar” i nedanstående citat så får ni det hälsningssätt troende argentinare använder sig av i trohet mot Guds ord. Så även jag i umgänge med latinska väninnor. Från och med nu ingår ni i den kretsen – jag kysser er i andanom med ett hjärta lätt som en fågel.

    Rom 16:16
    Hälsa varandra med en helig kyss. Alla Kristi församlingar hälsar er.

    1 Kor 16:20
    Alla bröderna hälsar till er. Hälsa varandra med en helig kyss.

    2 Kor 13:12
    Hälsa varandra med en helig kyss. Alla de heliga hälsar till er.

    1 Thess 5:26
    Hälsa alla bröderna med en helig kyss.

    1 Pet 5:14
    Hälsa varandra med kärlekens kyss.

    Frid åt er alla som lever i Kristus.

    Er broder i Herren,
    Samuel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *