SSPX får en sista chans

SSPX ledare Bernard Fellay har fått ett brev i vilket  påven förklarar att han ”vill undvika en spricka inom kyrkan som skulle få smärtsamma och oöverskådliga konsekvenser.  Villkoret är att SSPX accepterar preamblen.”

Brödraskapet får nu en månad på sig att svara.

Bernard Fellay har låtit förstå att det inte enbart är preamblen i sig som är problemet utan främst polariseringen INOM SSPX.  Ungefär hälften skulle vilja återförenas i full gemenskap med Rom medan  den andra hälften  enbart är beredda att säga ja till Rom under förutsättning att Rom ”anammar SSPX position”.

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/homepage/news/detail/articolo/santa-sede-santa-sede-holy-see-lefebvrianilefebvrianos-lefebvrians-13554/

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *