”Catholic church’s crackdown about dogma”

Klicka här

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på ”Catholic church’s crackdown about dogma”

  1. Tack för detta Krister. Mkt intressant att läsa att nunnorna är nu så pass utbildade i USA att de kan förstå statistik (!!) o att om 98% av sexuellt aktiva katolska kvinnor (de fattiga troligen) använder sig av preventivmedel så har the grumpsy old bishops inget att komma med.
    Loppet är kört eller så är 98% av de katolska kvinnorna nu sekulariserade i kyrkans ögon ( kul ”kyrkans ögon”)…

    Hur göra? Förbjuda dem nattvard? Jag menar om kyrkan ska vara trovärdig så får de väl göra det… förbjuda dem nattvard. Varför annars hindra nunnor att arbeta för de fattiga o istället ålägga dom missionsplikt mot abort o homosex …

    Vad säga annat än att vi får hoppas på Obama. Att han vinner. Santoriums bredkäftade katolskt högfärdiga leende o tal om djävulen på universitetet gav mig rysningar. Han är ur leken dock, så det var nog inte Guds vilja…

    Agneta

  2. agneta skriver:

    Med tilägget…. jag är inte för abort. Det är inte fel att missionera mot abort men varför kräva det av nunnorna?

  3. agneta skriver:

    Krister,

    spökar det? Jag tycker mig se att titeln på ämnet ändrats tre ggr.

    agneta

  4. Krister Janzon skriver:

    Agneta,

    Det är jag som ”spökar”, jag har velat tydliggöra något mer i titeln vad artikeln handlar om.
    Jag hittade den i natt på nätet, och lade då ut den på snabbast möjliga sätt, innan jag ville somna om. Då fick den bara ett nummer som namn! Och jag tyckte sedan också att min ”rubrik” Winner takes all var för (fantasifullt?) mångtydig. Så jag använde en del av artikelns egen rubrik som nuvarande beskrivning.

    Det är en så skrämmande historia att Vatikanen har följt upp denna mångåriga undersökning av amerikanska nunnors verksamhet, liv och leverne (att de t ex ofta arbetar civilt klädda i samhället, undervisar blivande präster genom sin egen större kompetens, med mera med mera). Att Vatikanen inte har en djupare dialog utan sätter biskopar som övervakare över de samarbetsorgan de amerikanska systrarna har!! Men, förutom det stora stöd systrarna har fått från så många troende, så håller de själva i starka pennor och kommer säkerligen inte låta sig ”kuvas”. Må vara att formella anmärkningar kan riktas mot att de inte alltid lever exakt som deras ordensgrundare formulerade det för långa tider sedan. Viktigare är ju att Kyrkan genom sina nunnor arbetar på fältet med Världens stora problem. Och att Kyrkan skulle mista sin trovärdigehet om dess ordenssystar slängs ut i kylan genom ensidiga dogmatiska fördömanden.

    Krister

Kommentarer är stängda.