”Jag bryr mig inte”

Vi har tidigare på bloggen kritiserat Igelösa Forskningscenter/ prof. Stig Steen  utanför Lund o det har då gällt att man knyter till sig fransiskaner till verksamheten som använder grisar som försöksdjur. Likaså kritiserade jag att man som vägskylt visar lantbruk av kor vilket är en lögn då det inte finns kor utan en uppfödning av grisar.

Igelösa Life Science är en medicinsk forskningsanläggning inom fälten Transplantation, Hjärt-lungräddning o individuell livstilsförening. Detta betyder  att man opererar grisar för att se hur man en dag kan använda sig av grisars organ för transplantation till människa. Det betyder också att man har en katolsk inriktning när det gäller livstilscoaching. Den fd katolske prästen Axel Carlberg arbetar här som personlig coach o gråbröderna ber här.

Gråbrödernas besök på Igelösa 2010

Vår kritik gällde: hur kan man använda sig av djurvännen Fransiskus, barnens underbare helgon o djurrättaktivisters symbol på en plats där man använder grisar i  medicinska djurförsök.

Jag har inget personligt emot vare sig Stig Steen eller Axel Carlberg  som jag träffat personligen flertalet gånger …eller de övriga… men jag har samma ilska inombords då som nu  att man nyttjar barnen o min helige Fransiskus i detta syfte.

Idag har Stig Steen hamnat ordentligt i blåsväder iom att han i Aktuellt uttalat sig ”Jag bryr mig inte” ang att han använt sig som professor/kunskap/sitt namn  i en reklam för en diabetesprodukt. Utan vetenskapligt belägg vilket fått både Lunds Universitets ledning o Vetenskapsrådet att uttrycka sig att detta är omoraliskt resp oetiskt.

http://www.sydsvenskan.se/lund/professor-kritiseras-for-reklam

Om jag lägger samman lögnen på skylten för att troligen hålla djurrättsaktivister borta o det faktum att man  nyttjar Fransiskus i en verksamhet där man laborerar med grisar o detta med ”jag bryr mig inte” så tänker jag… detta är den helige Fransiskus varnande finger.

Jag ger mig inte. Den helige Fransiskus får inte nyttjas så osmakligt!

Vad  ska en moder säga till sina barn när det kör förbi skylten med kor? Ska hon säga ”detta barn är inte en bondgård med kor utan ett ställe där man opererar grisar till döds o där fransiskaner bor” Frågan barnen därefter ställer är: ”varför då mamma… Fransiskus älskade ju djuren så mycket att han sprang till påven med en spindel som förlorat sitt ben”. Det sistnämna är ett citat som finns i en bok man använder i katolsk undervisning.

Kanske står den Helige Fransiskus osynligt  vid grisarnas sida i Igelösa. Jag är helt förvissad om att Fransiskus inte bejakar att människor leker Gud o laborerar med våra vänner djuren till döds för att själva överlista döden… o Guds vilja med våra liv.

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *