”Gör oss inte löjliga”

Vänner,

amerikanska biskopars önskan att undersöka flickscouters renlärighet, blad annat vad gäller synen på familjeplanering, utmanar löjet. Här är en länk till en artikel som ser lite djupare på kyrkans problem med löjet och än en gång granskar den för kyrkan så olycksaliga encyklikan Humane Vitae:

http://ncronline.org/news/vatican/open-letter-us-bishops-lets-not-be-laughingstock-ok

Jag undrar om katolska biskopar förstår på hur tunn is de rör sig när katoliker i ledande katolska media börjar skratta åt dem?

Gert

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Gör oss inte löjliga”

  1. Agneta Sofiadotter skriver:

    Alla-h,

    Under samma länk som du Gert ger kan vi läsa Joan Chittisters syn på saken. Själv en gång i tiden flickscout. Hon menar att påven vill ha en liten och ren katolsk kyrka och att det förvisso önskade det även under o efter Reformationen och att de fick det. Halva Europa försvann. Nu minskar antalet katoliker starkt i Latinamerika, Irland och i Europa döps bara 5% barn katolskt.

    Whoops… är det sant? 5%?

    I samma artikel nämner hon också Gerard Noels bok ”PiusXII Hitlers hund”. Jag gogglade vidare bland de böcker som finns i ämnet Pius XII o Hitler. Att det finns katoliker som önskar en helgonförklaring av denne påve säger mig bara en sak och det mycket tydligt.

    Nu ger jag en bild lite magstarkt (Krister take it easy) men men…

    Män som tvingats amputerat sin sexualitet och som tränger sig tätt samman för att vara i maktens rampljus är farliga. Sätt handjur i bur och de blir aggressiva. De känner vittringar av vanlig mänsklig kärlek och gör utfall mot gallret.

    Vi som står utanför de stora burarna kan bara beskåda dem. Vem vill i längden beskåda en massa hanar som gör utfall mot gallren? Utfall mot små flickors tankar o kroppsliv?

    Det är lite lustigt att hon nämner båda dessa verkligheter i en och samma artikel. Undersökning av små flickors renhet (var är pojkarna?) och lojhet gentemot Hitlers utrensning av judar.

    Man kan undra varför.

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *