”Hotet mot Vatikanens manliga autokrati”

Som svensk katolik kan jag konstatera  att det inom Stockholms katolska stift  inte finns en enda företrädare som sagt  PIP utifrån hur ojuste Vatikanen betett sig mot USA ordenssystrar. Men det är som vanligt. När det gäller på olika sätt INOMKYRKLIGT  förtryck från Vatikanens sida så finns aldrig en kotte inom vårt Stift som säger PIP.

Annat är det när det rör sig om  förtryck och orättvisor UTOM kyrkan   Då finns många talföra röster inom Stiftet.

Har nedan översatt pressrelease 19 maj från inomkyrkliga internationella rörelsen IMWAC .

***********************************************************************************************’

“The International Movement of We are Church IMWAC  framför  sin starkaste solidaritet med  LCWR  (Leadership Conference of Women Religious)   utifrån  den  orättfärdiga behandlingen  av Vatikanens Troskongregation.

Över hela världen, men särsklilt I USA,  har ordenssystrar  legat i framkanten när  det gäller att förkroppsliga Jesu liv i sina liv. Och de fortsätter att vara en inspirationskälla för resten av kyrkan utom för dem i Vatikanen som ser dem som ett hot mot den manliga autokratin.

Var och en som säger sig  vara Jesu efterföljare  måste  sätta sig emot detta Vatikanens senaste försök att kontrollera  Andens profetiska liv i katolska kyrkan i USA.  Vi vill uppmuntra alla medlemmar i vår rörelse,  alla som håller fast vid andra Vatikankonciliets läror,  att göra allt vad som står i deras makt att  motsätta sig detta påhopp  på våra systrar I USA.  I annat fall – om Vatikanens centraliserade och dominerande kontroll   lyckas tysta och kuva  våra amerikanska systrar  – så  har vi misslyckats i vårt gensvar till den profetiska roll som vi fått av den Helige Ande.

IMWAC ser Vatikanens försök  att tysta LCWR som  ytterligare ett försök att påtvinga Guds profetiska folk  sin smygande ofelbarhet  och  sitt envälde .

IMWAC  står i absolut solidaritet med alla som har och som fortfarande behandlas orättfärdigt av en Vatikansk elit  som istället för att vara Guds tjänares tjänare har blivit en förtryckande makt i vår kyrka. ”

http://www.we-are-church.org/joomla/index.php

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *