”Bosättarna på Västbanken är Israels verkliga fiender”

På DN  Debatt skriver 4/6 Avraham Burg, före detta talman i det israeliska parlamentet  Knesset.

”Bosättarna på Västbanken är Israels verkliga fiender”

”Bosättarprodukter är inte ”Made in Israel”. För fredens skull är det nödvändigt att upprätthålla gränsen mellan Israel och de ockuperade områdena. Den som vill utradera den så kallade Gröna linjen underminerar samtidigt de positiva värden som staten Israel bygger på”

”Att kolonisera palestinskt land på andra sidan Gröna linjen leder utvecklingen i motsatt riktning. Det uppmuntrar fanatism, nationalism, fundamentalism och anti-demokratiska krafter som hotar det civiliserade Israel.”

http://www.dn.se/debatt/bosattarna-pa-vastbanken-ar-israels-verkliga-fiender

SvD Ledarblogg instämmer

http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/06/04/titta-det-finns-en-nyanserad-israeldebatt/

Svenska Kyrkans blogg

”Du stödjer israeliska bosättningar utan att veta om det”

http://blogg.svenskakyrkan.se/opinion/2012/06/04/du-stodjer-israeliska-bosattningar-utan-att-veta-om-det/

// Irène

PS  Observera att  författaren till artikeln på DN Debatt ”Avraham Burg också är före detta ordförande för Jewish Agency och World Zionist Organization.”

I Sverige samarbetar Operation Jabotinsky med Jewish Agency i syfte att hjälpa judar från det forna Sovjetunionen att bosätta sig i Israel vilket i praktiken oftast innebär på Västbanken.   Den stolthet varmed Ulf Ekman nedan beskriver sin räddningsaktion Jabotinsky ska alltså ses mot bakgrund av att Ulf Ekman helt  väljer att bortse från sin delaktighet i att öka bosättarnas antal  och på så vis bidrar till att öka spänningarna och fiendskapen inte bara mellan judar och palestinier utan också mellan judar och judar inom Israel.

Lyssna här på Ulf Ekman och Livets Ords ENFALDIGA propaganda för Operation Jabotinsky som enligt programmet    (2011 )  ”hjälpt nästan 20.000 ryska judar att bosätta sig i Israel”  eller rättare sagt  oftast på ockuperad mark.

http://www.youtube.com/watch?v=mYBaFp5Izu4

För 2 år sedan uppmärksammade Göteborgs Palestinagrupp effekterna av Operation Jabotinsky

”Livets ord hjälper genom organisationen Operation Jabotinsky ryska judar att bosätta sig i Israel. Ofta hamnar de i bosättningar på Västbanken. Därmed bidrar kristna svenskar till konflikten i Israel och Palestina. Okristligt, skriver Gunnar Olofsson från Göteborgs Palestinagrupp”

”År 1993 grundade Livets Ord organisationen ”Operation Jabotinsky” för att bistå judar från tidigare Sovjetunionen som önskade emigrera till Israel. Den första resan skedde 1995 med skeppet m/s Restoration, och totalt gjorde fartyget 14 resor med 1 321 personer till Israel. På senare år har resorna framför allt skett med flyg.”

”Operation Jabotinsky  är uppkallad efter den militante sionisten och grundaren av den judiska terrorgruppen Irgun – Ze´ev (Vladimir) Jabotinsky ”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”Bosättarna på Västbanken är Israels verkliga fiender”

 1. Irène Nordgren skriver:

  DN. DEBATT 29 /6 2012

  Pierre Schori skriver

  ”Utmana Israels bosättningspolitik. Grundvalen i den mångåriga fredsprocessen, en tvåstatslösning byggd på 1967 års gränser med Jerusalem som gemensam huvudstad, håller snabbt på att undermineras. Det är dags för Sverige att erkänna Palestina och tala med Hamas.”

  ”De illegala bosättarna på palestinsk mark överskrider nu en halv miljon, en fördubbling sedan fredsprocessen inleddes. De skyddas av militär och 540 vägspärrar, medan tusentals palestinska familjer splittras av den fortsatta utbyggnaden av den 700 kilometer långa Muren.”

  ”Så trots ett relativt starkt stöd för en tvåstatslösning på båda sidor, börjar israeler och palestinier alltmer att leva i en enstatssituation, där israelerna tar sig alla rättigheter och palestinierna har få. Samtidigt hålls 1,8 miljoner Gazabor i ett förödande, förödmjukande järngrepp.”

  http://www.dn.se/debatt/sverige-bor-erkanna-palestina

  // Irène

  PS Konflikten Israel -Palestina är lika mycket en konflikt mellan israeler och israeler, mellan judar och judar.

  Obegripligt att inte varenda jude förstår att det är ”bosättarna på Västbanken som är Israels verkliga fiender.”
  Obegripligt att ett sådant genom sekler lidande folk som judarna tillåter sig att bete sig som de gör mot ett annat folk. Obegripligt att samma lidande judiska folk vill ha en sådan regering som tillåter ett annat folk lida så till den milda grad.

  Obegripligt att inte samtliga judar ser att palestinier känner sig förtryckta och hållna i fångenskap av FARAO Benjamin Netanyahu på samma sätt som judarna tidigare i historien känt sig förtryckta och hållna i fångenskap av Farao Ramses II i Egypten. Trots att detta är 3300 år sedan firas alltsedan dess varje år en åminnelsefest – pesach – firandet av uttåget från Egyptens förtryck och slaveri.

  // Irène

  PS Som Uri Avnery säger ”Det är inte Israel som styr bosättarna. Det är bosättarna som styr Israel. ”

  Dessa nutida bosättare som inte har någon som helst genuin feeling för Israel utan bara månar om sin egen vinning och nyförvärvad jordegendom.

  Att Israel tillåter sig ha Avigdor Lieberman som sin utrikesminister är en skandal utan dess like. Lieberman själv bosatt på ockuperat område är en rasist av Guds nåde som ”bland annat sagt att israeliska parlamentsledamöter som samtalar med Hamas bör avrättas.”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Avigdor_Lieberman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *