”I dag slog USA:s högsta domstol fast att hans stora sjukvårdsreform till största delen är förenlig med konstitutionen. Beslutet var oväntat och fattades med fem röster mot fyra.

Domen innebär, i princip, att alla amerikaner ska få vård, mediciner och att försäkringsbolagen inte ska ha möjlighet att neka sjukförsäkring. Detta utmanar ekonomiska intressen med mycket stor makt. Motståndet mot reformen har varit massivt.”

http://www.aftonbladet.se/ledare/article15046510.ab

Här följer några  spridda kommentarer från vitt skilda K A T O L S K A håll

Först  katoliken Nancy Pelosi kommentar om dagens seger –  CBS  News

http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=7413222n&tag=strip

3 månader sedan – Lyssna på New Yorks  ärkebiskop Timothy Dolan – ”USA mäktigaste katolska företrädare ”- när han ger järnet för att övertyga Bill O’Reilly att det hela ”inte alls handlar om preventivmedel utan om religionsfrihet. ”

http://foxnewsinsider.com/2012/03/28/bill-oreilly-interviews-cardinal-timothy-dolan-believes-its-not-about-contraception-its-about-religious-freedom/

Kardinal Burke lämnade Vatikanen förra året för att bege sig till USA och medverka vid protestmöte mot  ”Planned Parenthood ” som ett led i kampen mot Obama Care.

http://www.youtube.com/watch?v=xqB35NMDU5A

Som kristen och katolik skäms jag för Dolan och hans biskopsgäng och för rysaren Burke och för hela den kristna högern som genom sina argument och sitt sätt att framställa  Obamas sjukvårdsreform illustrerar en mer än lovligt kristen brist på medmänsklighet, brist på empati och brist på omsorg om sin nästa.

Från förra året

”Dolan versus Obama”

http://www.youtube.com/watch?v=5sWORbtOvZ8&feature=related

Så här argumenterar den katolska högern  när det gäller preventivmedel och Obama care

”Tillåtelse av preventivmedel  – nästa steg blir att tillåta homosexuella relationer.  Därför  angripa problemet vid roten. ”

http://www.youtube.com/watch?v=Gwh2SAGNr2I&feature=relmfu

Som katolik är jag dock oerhört stolt över ordenssystrar  som sr  Carol Keehan, sr Simone Campbell och sr Joan Chittister och katolska politiker som Nancy Pelosi vilka alla  på olika sätt genom sina förarbeten medverkat till dagens seger för Obama care.

5 frågor med sr Carol Keehan

http://www.uscatholic.org/video/5-questions-sister-carol-keehan-dc-health-care-reform

http://www.chausa.org/Keehan_Sr_Carol/

http://www.ncregister.com/daily-news/who-is-sister-carol-keehan/

Sr Simone Campbell  ”Måttet på vår tro är hur vi svarar på  våra minsta bröders behov.” Det är sr Simone Campbell som låter som ett eko från Jesu dagar.  Inte kardinal Timothy Dolan.

http://www.youtube.com/watch?v=ibJo7Fm4F7U

http://newwaysministryblog.wordpress.com/2012/04/19/sister-joan-chittister-sister-simone-campbell-respond-to-vatican-action-against-u-s-nuns/

// Irène

PS   De ovan nämnda 3 ordenssystrarna bidrar alla 3 till att kardinaler som Burke och Dolan får det hett om öronen framöver när de ska försvara  Vatikanens  totalt oförsvarbara förbud mot preventivmedel.

Påven har fått kondomer på hjärnan och där gör de ingen nytta.