Innebär den nya evangeliseringen bla avskaffandet av obligatoriskt celibat?

L’Osservatore Romano  skriver idag 30 juli en hyllnings- och lovsångsartikel om den nya evangeliseringen som inte innebär att  förkunna ett nytt budskap som skiljer sig från det ursprungliga budskapet.  Utan allt går nu ut på att återvända till urkyrkans koncept  och ”Jesu tidlösa lära”.

Betyder det att katolska kyrkan inte bara måste avskaffa obligatoriskt celibat utan  till och med  kanske måste införa  obligatoriskt giftermål för män som vill  bli  efterträdare till de gifta apostlar som Jesus utvalde ?

Och särskilt kanske detta måste innebära  att just Petri efterträdare alltid måste ha en svärmor ? Ty är det något som explicit framkommer i ursprungskonceptet så är det att Petrus hade en ”svärmor som låg sjuk i feber ”  Matt 8:14

http://www.osservatoreromano.va/portal/dt?JSPTabContainer.setSelected=JSPTabContainer%2FDetail&last=false=&path=/news/religione/2012/174q12-Ritorno-al-primo-amore.html&title=The%20return%20to%20first%20love&locale=en

// Irène

PS  Och varför försöker L’Osservatore Romano – genom bilden ovan på en viss typ av ordenssyster –  styra läsaren att tro att urkyrkans kvinnor bar särskild klädedräkt  och hade blicken bortriktad från världen?

Jag är övertygad om att kvinnorna runt Jesus bar sin samtids vanliga vardagskläder och ingenstans i NT har jag läst att Jesus hade några synpunkter på detta.

Om det är ursprungskonceptet den nya evangeliseringen eftersträvar så innebär det att bilden av den världsfrånvända, passiva och underordade bilden av kvinnor i Jesusrörelsen  måste överges.

Är det  ”compliance”  med Jesu lära eller med påvens lära  som ska gälla?   Frågan är adekvat då dessa läror inte alltid är i ”compliance”  med varandra.

”Compliance”  från biskopsengelska låter så fint.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *