I Människor och Tro

Hedningarnas Förgård

Repliker av Ulla Gudmundson

”Jag hoppas detta är inledningen till en process. ” ”Att visa att det är  mänskligt att tycka som den andre utan att vara ond eller galen. ”

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=416

Program 13 september

http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Heliga-stolen/Aktuellt/Hedningarnas-forgard-till-Stockholm/Program-den-13-september-sys/

Program 14 september

http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Heliga-stolen/Aktuellt/Hedningarnas-forgard-till-Stockholm/Program-den-14-september-sys/

Ulla Gudmundson kommenterar  båda dagarna i Vatikanradion.

http://sv.radiovaticana.va/Articolo.asp?c=621333

// Irène

PS Oerhört givande och berörande samtal på Vetenskapsakademin och på Fryshuset där alla medverkande kom till sin rätt tack vare ett   imponerande ledarskap av Ulla Gudmundson av vilken Vatikanen har mycket att lära. Tex att auktoritet inte har något med auktoritär att göra och att respekt hör ihop med  ömsesidighet.

Alla  talare gjorde starkt intryck.  Starkaste intrycket på mig idag på Fryshuset  kanske   Thomas Hammarberg som eldsjäl för Mänskliga Rättigheter och Anders Carlberg som eldsjäl för ungdomar gjorde.

Som det sägs i reportaget ”utmanade Thomas Hammarberg katolska kyrkan för större öppenhet.”

Viktigt budskap för kardinal Ravasi att ta med sig hem till Rom.

Anders Carlberg  pläderade för att ”krossa fundamentalismen ”. Men inte med våld som någon annan påpekade.

Som ett kul observandum – unga tjejerna Jessica Schedvin (ordförande Unga Humanister) och fredsagenten och muslimen Fazeela Zaib anklagade den generade Christer Sturmark för samma patriarkat inom Humanisterna som det han kritiserar inom olika religiösa samfund.