Livets Ord med egna ord

Med tanke på den, som jag uppfattar det, nära kontakten som biskop Anders Arborelius har med Ulf Ekman och därmed Livets Ord är det tycker jag rimligt att titta lite närmare på den organisationen. Av en slump hittade jag på Youtube en lista med klipp som jag tycker tillför en hel del. Först kommer en intervju uppdelad på tre avsnitt med avhopparen Per Kornhall. Han berättar lugnt och samlat om sin upplevelse av de sjutton år han var med i Livets Ord. Det verkar bl.a. som om Livets Ord uppfattar det som att Gud ägnar sig åt någon form av beskyddarverksamhet mot betalning. Ge pengar till Livets Ord och allt går dig väl, gör du det inte kan du drabbas olyckor.  Särskilt illa berörd blev jag av att höra att det tydligen förekommer att människor ger av sitt socialbidrag till Livets Ord. De pengarna är skattebetalarnas och de som får socialbidrag behöver bidraget själva till mat och kläder.

Därefter följer ett antal ljudupptagningar med Ulf Ekman och andra som är engagerade i Livets Ord och det är i mina ögon en skrämmande värld som öppnar sig  Klippen talar för sig själva, så jag kommenterar dem inte, mer än att ljudkvalitén i emellanåt är dålig.

Jag länkar också till avhopparen Torgny Nilsson inlägg i ämnet på Signums blogg i händelse någon inte läste det när det var med här första gången.

Anneli

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Livets Ord med egna ord

  1. Krister Janzon skriver:

    Anneli,

    Detta ditt inlägg kan knappast anses svara mot rubriken ”Livets Ord med egna ord”.
    Och är mest en upprepning av tidigare givna fakta och påståenden. Jag vill förslå att Du eller jag raderar det.

    Krister
    administratör för KV-bloggen

  2. Irène Nordgren skriver:

    Krister

    Jag vänder mig mot att vi andra skribenter ska stå under din uppsikt INNEHÅLLSMÄSSIGT.

    Anneli ska inte alls behöva radera ett blogginlägg eller ändra en rubrik som inte passar dig.

    Ditt förslag är förödmjukande.

    Och var vänlig och sätt inte igång en av dina skendebatter igen är du snäll.

    // Irène

  3. Gert Gelotte skriver:

    Krister,

    jag instämmer med Irène.

    Gert

  4. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne och Gert,
    Stort tack för stödet, det värdesätter jag verkligen.
    Jag tar gärna emot synpunkter på innehållet i inlägget som ju är högaktuellt med tanke på kontakterna mellan Livets Ord och Stockholms katolska stift.
    Anneli

  5. Gert Gelotte skriver:

    Anneli,

    som du skriver talar klippen för sig själva.
    Jag tycker biskop Anders gör rätt som öppnar ekumeniska förbindelser även med Livets Ord. Men Ulf Ekman är en manipulatör. Biskopen behöver se upp så han inte blir en trofé i Ekmans bälte.

    Gert

  6. Anneli Magnusson skriver:

    Gert,
    Jo, man ska förstås ta diskussionen med Livets Ord och inte försöka tiga ihjäl dem. Kanske är det en mer professionell syn på ekumeniken som behövs från katolskt håll?
    Man ska ha kontakt och möten med alla, inte bara med dem som tycker som man själv eller med de ledare man har privata relationer med.
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *