Påvens påskbudskap 2013 ett hån

Bengt

Du skriver  under  rubrik

Kristi kärlek tvingar oss

”Påvens fastebudskap i år vill jag rekommendera alla att läsa. Det är mycket trosstärkande och nyttigt att reflektera över. Det tar sin utgångspunkt i sambandet och polariteten mellan tro och kärlekens gärningar. Har vi lärt känna Gud och lever i hans kärlek resulterar det med nödvändighet i att vi vänder oss mot våra medmänniskor och öppnar oss för deras behov enligt det dubbla kärleksbudskapet: Älska Gud av allt ditt hjärta, all din kraft, hela ditt förstånd och älska dina medmänniskor som dig själv (jfr Mark 12:30-31)”

”Pope’s Lenten message 2013: Believing in charity calls forth charity ”

http://en.radiovaticana.va/articolo.asp?c=661038

Jag har haft ”nyttig reflexion” över ”sambandet och polariteten mellan tro och kärlekens gärningar”  med utgångspunkt  i  hur jag föreställer mig Roy Bourgeois, ordenssystrarna i LCWR  och Tony Flannerys  läsning av påvens påskbudskap  2013 ter sig och utifrån   denna  ”nyttiga reflexion”    framstår påvens  budskap om CHARITY  dvs kärlek, barmhärtighet och överseende som ett hån.

Sorry Bengt utifrån min reflexion  framstår diskrepensen i vad påven säger och hur han beter sig  mot  medmänniskor  vars samvete inte går hand i hand med påvens eget samvete allt annat än ”trosstärkande”.

Men vi har ju kommit överens om att det är tillåtet att tycka olika.

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Påvens påskbudskap 2013 ett hån

  1. Bengt Malmgren skriver:

    Visst finns det mycket problem i kyrkan, men jag tycker inte det är rätt eller konstruktivt att på grund av det avvisa allt gott och bra som kommer från påven och biskoparna.

  2. Irène Nordgren skriver:

    Bengt

    Jag tror att när ens eget liv blir förändrat eller förstört i grunden pga påvens vanföreställningar av olika slag så betraktar du nog påvens tjusiga texter på ett annat sätt än om du har privilegiet att framleva ditt liv i en skyddad kontext dit inte påven når med sina helt absurda straffåtgärder för att du inte delar hans uppfattning om tingens ordning.

    ”Inte rätt…….” ? Vi talar om en känsla och vem är du att bedöma om mina känsla är ”rätt” eller inte.

    Utifrån radiointervjun med f Flannery känner jag det jag känner inför påvens påskbudskap 2013 om CHARITY.

    Dvs allt annant än ”trosstärkande.”

    // Irène

  3. Krister Janzon skriver:

    Irène,

    Självklart att du får ”känna det du känner”. I den meningen är alla känslor alltid rätt och sanna. Så jag tror ingen ifrågasätter dina känslor, vill bedöma dom som äkta eller inte. Det går inte att göra, det vore minst sagt förmätet.

    Frågan är ju vad de (känslorna) i nästa led medför. Att stödja f Flannery gör jag mer än gärna, men inte döma ut allt vad påven och biskoparna gör. Klart att det desutom är mycket beklagligt när någon ofta tvingas uppleva saker som är allt annat än ”trosstärkande”, men så är det säkert för oss alla ibland. Vi får tycka olika, men om vi skall kunna gå vidare gemensamt och genomföra förbättringar i Kyrkans ordningar, så gäller för mig att ”inte allt för många barn skall spolas ut med badvattnet”, dvs ständig och gärna kraftig reformation, men inte revolution. Den senare äter oftast sina barn.

    Krister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *