Helmut Schüller, röda band och trospolisen Müller

Nu ger sig snart Helmut Schüller ut på sin evangeliseringsturné till USA med början i New York 16 juli.

”På varje ställe kommer åhörarna att bära ett RÖTT BAND som tecken på den pastorala rösten inom var och en av oss. Rött är pingstens färg , dagen då den Helige Ande gav de troende makten och ansvaret att undervisa i tron. Rött förknippas också ofta med Andra Vatikankonciliet som betonade lekmännens viktiga roll. ”

De röda banden samlas ihop på varje ställe och Helmut Schüller tar med sig alla hopsamlade band under hela turnén som ett tecken på allt stöd till honom och övriga som önskar hitta lösningar på de kriser som kyrkan står inför. Efter det sista framträdandet kommer alla röda band – som ett budskap från USA katoliker – att offentligt överlämnas till kardinal Dolan, ordförande i USA biskopskonferens.

http://www.catholictippingpoint.org/takeaction

http://www.katolskvision.se/blog/?p=9566

I Boston försöker  kardinal Sean O’Malley sätta käppar i hjulet för Helmut Schüller.

”Cardinal O’Malley has declared he will not allow anyone to speak on church property who advocates beliefs in conflict with church doctrine.”

http://www.bostonglobe.com/metro/2013/06/25/cardinal-sean-malley-bans-dissident-austrian-priest-from-speaking-catholic-parish-dedham/AUJK9vbSsKOm1jN0JwC6TL/story.html

En som ser bekymrad ut är prefekten för Troskongregationen ärkebiskop Müller som nu också går ut och kritiserar Helmut Schüller för dennes Upprop till Olydnad.

Müller ger uttryck för sitt missnöje över att Helmut Schüller  inte  värderar LYDNAD på rätt sätt.   Müller vill framhäva  trons  ”mognad och myndighet ”   och ”prästtjänsten i enhet med biskopen. ”

http://religion.orf.at/stories/2590196/

// Irène

PS  Nu är ju inte ärkebiskop Müller precis den rätte mannen att ta ord som ”mognad och myndighet ”  i sin mun vad TRON beträffar.   Tristare  ÖVERFÖRMYNDARE  och TROSPOLIS   får man leta efter.

Symptomatiskt att Müller  aldrig vill tala om sina EGNA och andra biskopars SKYLDIGHETER  som tex att LYSSNA till  underlydande präster och lekmän…….

Müller har all anledning att se bekymrad ut ……..känner  han  på sig att han håller på att tappa greppet utan support från B16 ?

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *