Archive for januari 19th, 2020

Published by Irène Nordgren on 19 jan 2020

Thomas Idergard SJ fortsätter med sina projektioner !

Thomas Idergard SJ fortsätter anklagelser om ”heresi” och ”varianter av arianska föreställningar” nu som gästkrönikör i DAGEN

”Kristna företrädare sprider förvirring”

https://www.dagen.se/kronikor/thomas-idergard-kristna-foretradare-sprider-forvirring-1.1643337

När sr Madeleine Fredell OP och jag besvarar hans krönika i DAGEN anklagas vi för ”härskarteknik.”

https://www.dagen.se/debatt/thomas-idergard-de-svarar-med-harskarteknik-pa-mina-argument-1.1648442?fbclid=IwAR1qV-W70vuH4rqGvFqAdvpJeNRsazs6R3oUL9-N8MxRvYN9DSX3B-YBiqw

DAGEN ”Starka reaktioner efter program om Gud som kvinna”

https://www.dagen.se/nyheter/starka-reaktioner-efter-radioprogram-om-gud-som-kvinna-1.1648242?paywall=true&fbclid=IwAR3gRo1hQ3gqq0Lyyyxij7Evu76l1fZ_npa6nkEW182kUHCe-LVV_83KEO0

// Irène

PS Sorgligt att Thomas Idergard SJ fortsätter med sina projektioner!

Published by Irène Nordgren on 19 jan 2020

Fel Tobias Unnerstål ! Herren kallar kvinnor !

Synen på kvinnor och prästämbetet. Så tröttsamt att konstatera vilka röster i Stockholms Katolska Stift som tillåts att uttala sig högt och tydligt och ständigt och vilka röster som tystas jämt och ständigt…..

Katolsk Horisont presenterade 2018 Tobias Unnerstål kyrkoherde i Kristus Konungens Kyrka i Göteborg som talar över ämnet ”Det katolska prästämbetet är ett deltagande i Kristi prästämbete” och där Tobias Unnerstål  presenterar en teologi om prästämbetet vars bäst-före-datum som tur är håller på att gå ut! 

https://www.youtube.com/watch?v=SfJ-ngP3awU

2017 svarade fd ungdomsprästen i Sankta Eugenia p. Marc- Stephan SJ på frågan ”Varför kan inte katolska kyrkan viga kvinnor ?”

https://www.youtube.com/watch?v=1BdqCSWhRP8

Runtom inom den katolska kyrkan i världen växer det dock successivt fram en förändrad syn på kvinnors roll i allmänhet och kvinnors roll i relation till prästämbetet i synnerhet. Problemet är att i Stockholms Katolska Stifts katolska media hörs och syns inte företrädare för den framväxande förändrade synen…..

Svenska katolska media bryr sig tex inte om att lansera Women’s ordination conference. På deras hemsida finns mycket bra material att hämta !

https://www.womensordination.org