Därför får Helmut Schüller hållas

Vänner,

Kanske ni som jag undrar varför Helmut Schüller får hållas. Han förespråkar mycket radikala reformer, som kvinnliga präster, gifta präster, lekmannaledda mässor, homosexuella äktenskap, ändå har han varken blivit avsatt som kyrkoherde eller exkomunicerats. I en artikel i NCR förklarar han varför:

http://ncronline.org/news/people/sch-ller-popular-support-provides-freedom-speak-without-condemnation

Mycket intressant läsning.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Därför får Helmut Schüller hållas

 1. Irène Nordgren skriver:

  Gert

  Jag saknar i NCR artikeln att Helmut Schüller inte nämner ”Wir sind Kirche ” vid namn som det direkta resultatet 1995 av den historiebeskrivining han gör av kardinal Gröer mm. Eller så är det artikelförfattaren som missat…

  I varje fall är det angeläget att påminna om att rötterna till Wir sind Kirche och dess efterföljare i olika länder just har sin upprinnelse i Helmut Schüllers hemland och skandalerna som Schüller nämner kring Wiens kardinal Gröer i vilka både JP2 och kardinal Sodano var insyltade som insynsskydd.

  Kardinal Schönborn fick smäll på fingrarna av B 16 när han för något år sedan påpekade detta…..Ämnet är fortfarande känsligt……och det kan Helmut Schüller dra nytta av…..

  Men svenska katoliker ska alltså inte ens få veta från sina egna nyhetsmedia att Helmut Schüller utan sanktioner får resa runt hela i USA och plädera för samma reformer som anses opassande att plädera för i Stockholms katolska Stift.

  Jag skulle gärna vilja höra vilken orsak Signum och KM redaktioner på direkt fråga använder sig av för att rättfärdiga sitt mörkande…..

  Eller vad kyrkoherdar här i Stiftet säger till sina församlingsmedlemmar som säger att de läst på KV blogg om The Tipping Point tour.

  Som jag skrivit tidigare så hör uppenbarligen inte vårt Stift i alla lägen till den världsomfattande katolska kyrkan. Jo när det gäller WYD – ojjojoj då hör vi ihop alla katoliker i hela världen…..

  Men Helmut Schüller – nej då hör Stiftet bara till sig själv, då är vi oss själva nog…..

  Det som fn sker i det katolska USA det angår inte oss. Det som inte syns och hörs i våra offentliga katolska media – det finns inte. Det låtsas vi inte om…..

  Men gissa att BÄ och co själva följer händelseförloppet kring Schüller mycket noga…..

  Tänk att ha fått framleva sitt katolska liv i denna ankdamm- så trist och tråkigt.

  Under hela min livstid har jag aldrig fått uppleva en enda katolsk präst i detta land som haft ens bråkdelen av Helmut Schüllers mod och tåga….

  // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *