Helmut Schüllers evangeliseringsresa i USA nu känd över hela världen utom Stockholms Katolska Stift

Helmut Schüller låter stolt då han på sin blogg meddelar att världens största nyhetsbyrå Reuters  rapporterat om hans USA turné i Brasilien, Latinamerika och Indien.

http://helmutschueller.wordpress.com/2013/08/01/reuters-berichtet/

Reuters skriver  under rubrik  ”Reformist priest praises pope’s new tone but wants more.”

”An Austrian priest who has stirred controversy in Europe with his challenge to Catholic church teachings on taboo topics suggested on Wednesday that women should be allowed to become priests and said that gays need justice, not just mercy.”

”Schüller säger i entelefonintervju att påvens ord var en bra öppning och homosexuella tycks vara lyckliga över den vänligare tonen från kyrkan jämfört med tidigare.”

”Schüller kommenterar påvens uttalande med orden   ”Jag anser att det inte bara är en fråga om barmhärtighet utan  en fråga om rättvisa att respektera homosexuella.”

”Ang frågan om att viga kvinnor till präster har Franciskus bekräftat kyrkans nej till kvinnliga präster genom att säga ”Den dörren är stängd.”  Men enligt Schüller är frågan ”Vem är det som stängt dörren?” och han tillägger att det otänkbart att diskussionen ska anses avslutad.  ”Vi ska inte bara knacka på dörren utan försöka att öppna den igen.”

”Schüller som kommer från ärkestiftet  Wien  – som också var  Sigmund Freuds hemort – liknar kyrkoledare och deras sätt att förhålla sig dialog som en man som går till en psykoanalytiker och säger  ”Vi kan tala om allt utom min mor.”

Reuters avslutar sin artikel med orden

”Please don’t leave the church,” said Schuller, who noted that he and his fellow rebel priests are often asked by conservatives why they don’t leave.”

”We say the church is not a corporation for me. It’s not an apartment I have rented,” Schuller said. ”We are church. It’s my church, and I want her to become changed.”

http://www.reuters.com/article/2013/07/31/us-usa-religion-catholics-reformer-idUSBRE96U1ED20130731

// Irène

PS  Helmut Schüller har all anledning att känna sig nöjd och stolt med vad han hittills åstadkommit.  Utmärkt liknelse med mannen som går till psykoanalytikern men vägrar tala om sin mor och kyrkoledare som skryter med att vilja ha dialog men samtidigt alltid tar sig tolkningsföreträde att i FÖRVÄG bestämma vilka frågor som inte är  FÖRHANDLINGSBARA  och därför stryks från agendan.

Helmut Schüller blir alltmer världsberömd vilket ger honom allt större möjlighet att PÅVERKA och skapa opinion för sina reformkrav   som också är miljontals katolikers krav på reformer.

Den FEGE  B16 valde att  indirekt tilltala Helmut Schüller  under en skärtorsdagsmässa i Peterskyrkan för att vara  100 % säker på att få stå OEMOTSAGD.

Jag vill inte tro att Franciskus är lika feg.  Jag vill tro att om Helmut Schüller ber om ett samtal med påven så  kommer han ställa upp……….

Det är som gjort för tidernas maktkamp i Vatikanen  ………….

Hur kommer det att gå för ordenssystrarna i LCWR ?  Vem blir ny statssekreterare ?  Vad kommer 8- mannarådet att komma fram till i höst ?

Och den brännande frågan Vem har stängt dörren för kvinnliga präster inom katolska kyrkan ?

Låt oss sluta acceptera  det fåniga svaret  att det är Gud.

Som om Gud ger olika instruktioner till olika kyrkoledare om hur han tänkt sig det här med kvinnliga ämbetsbärare.

För att inte tala om det fåniga resonemanget som B16 höll sig med när det gäller obligatoriskt celibat som EN GÅVA dvs enbart katolska män inom kristenheten skulle ha fått denna egendomliga gåva.

Nej tacka vet jag Helmut Schüller som pläderar för att det ska vara OBLIGATORISKT  för katolska män  med prästkallelse att FRIVILLIGT  välja celibat.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Helmut Schüllers evangeliseringsresa i USA nu känd över hela världen utom Stockholms Katolska Stift

  1. Samuel Johansson skriver:

    Irène.

    ”Vi kan tala om allt utom min mor.” är nog det mest komiska jag läst på KV.

    Låt oss med Schüller fortsätta tala om det mest brännande och angelägna tills Roms portar ger vika.

    Samuel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *