Information som inte syns och hörs finns inte

Nordiska biskopskonferensen september 2013 i Tromsö -Norge

Eftersom biskop Anders inte tycker att Katolsk Visions blogg är nyttig läsning för ”riktiga” katoliker så räcker det inte att Katolsk Vision sprider information om det frågeformulär  som katoliker kan / ska  fylla i och visa sin uppfattning i frågor som rör familjen dvs bla frågor kring preventivmedel, skilsmässa och samkönade äktenskap och som ska ligga till grund för Vatikanens familjesynod 2014.

https://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=28hu%2fJ2JI4%2fLljHhhQ%2b7btPhJ7Sl5dGuwh4BDJBRJug%3d

Nu ligger ansvaret på Nordiska Biskopskonferensens biskopar att låta översätta frågeformuläret (som  publicerats  på engelska av Englands och Wales biskopskonferens och lagts ut på nätet)  till dels de nordiska språken men dels de andra språk som biskopskonferensen är noga att översätta sina egna alster till – kroatiska, polska , franska, spanska, tyska   och arabiska.

Avgörande är också när / var / hur information ges om att detta frågeformulär EXISTERAR.

Ser att Nordiska Biskopskonferensens hemsida är på tyska, danska eller engelska.

http://www.nordicbishopsconference.org/index.php?id=453

Ska bli  intressant att se hur Nordiska Biskopskopskonferensen alternativt Stockholms katolska Stift väljer att hantera Vatikanens första frågeformulär i världshistorien till bla nordiska gräsrotskatoliker om deras syn på tingens ordning…….

Kanske  kungöra frågeformuläret i samband med söndagsmässa några veckor framöver och  kanske också trycka ut frågeformuläret  i pappersform både  på svenska men också på de gängse invandrarspråken.

Att det är dags att det börjar hända saker  i katolska kyrkans ATTITYD  till sex-och samlevnad framgår av det katolskt stereotypa innehållet i Nordiska Biskopskonferensens herdabrev ”Att älska livet om äktenskap och familj ” från 2005.

Läs särskilt  avsnittet om preventivmedel 4.2

”Äktenskapet måste vara öppet för barn. Det är så väsentligt att om den ena äkta maken eller båda utesluter tanken på barn, gör detta äktenskapet ogiltig.”

Om skilsmässa 4.4

”Är skilsmässan förknippad med ett nytt förhållande, som inte kan välsignas som ett äktenskap trots kyrkorättslig prövning, kan det nya förhållandet inte godtas av Kyrkan.”

http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/8/Att_%C3%A4lska_livet.pdf

Jag tror att när Vatikanen sammanställt allt material så kommer det att visa sig att den ortodoxa  inställningen till skilsmässa och omgifte är den mest mänskliga dvs mest kristna hållningen som därför också romerska katoliker ska omfattas av. När det gäller synen på preventivmedel har ortodoxa patriarker aldrig haft samma brinnande intresse att lägga sig i detaljstyrning av människors sexliv förutom att betona sexuellt ansvar och äktenskaplig trohet.

// Irène


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *