Filippinernas katolske president  Aquino stödjer  ett  program för barnbegränsning med  preventivmedel i landet . Den filippinska  biskopskonferensens  ordförande biskop Nereo Odchimar har hotat  presidenten med  att

” exkommunikation kan vara en möjlighet  men inte en  nära förestående. ”

http://www.gmanews.tv/story/202368/cbcp-chief-no-threat-of-excommunication-vs-aquino

http://blogs.reuters.com/faithworld/2010/10/01/president-aquinos-contraception-plan-angers-philippines-catholic-church/

// Irène

PS  Utmärkt att det civila samhällets katolska makthavare på Filippinerna  äntligen vågar sätta  hårt mot hårt  mot  den katolska kyrkans makthavare. Utmärkt att media uppmärksammar dessa PINSAMMA celibatära biskopar som spänner sina muskler och tror att de har något att komma med när det gäller frågor kring sex och barnbegränsning i ett land där barnprostitution hör till vardagen och där gatubarnens antal räknas i hundratusentals.

Att inte påven förstår att enda sättet att visa sig TROVÄRDIG  när det gäller att införa ett barnperspektiv i katolsk troslära är att OCKSÅ börja värna om världens redan födda barn och inte bara om de ofödda.   

// Irène