Är ni så säkra att Lambert har fel?

Jag är inte alls säker utan det finns personer som Sture Bergwall genom historien, de är inte många men desto farligare. De kan dupera en hel nation vars folk går samman i någon slags gemensam politisk korrekthet. Även farliga personer kan se ut som snälla farbröder som talar, verkar det som, rakt o ärligt. De är mästerdupörer. Om folket duperas o en av dem som duperas o brummar högst är poppisprofessorn LGPersson så är det viktigt för massan att hitta en syndabock som nu Lambert.

Jag tror det är fullt möjligt att Bergwall har mördat några av dessa personer han stod anklagad för mord för o jag tror det är lika möjligt att han om 10 år drar ånyo en hel nation vid näsan. Godtrogna svenskar-godtrogna tyskar? Bergwall blir via sin genialitet det han önskade mest av allt: en världskändis.

Inom kyrkan finns även där mästerdupörer …det vet vi. Hur pass godtrogna är människor? Inom de kristna rörelser o katolska kyrkan vimlar det av  duperande mästerpräster o en beundrarflock som håller stenhårt koll på att beundrarna kvarstår ”intakta”. I värsta fall går de samman i en kyrkopolitisk korrekthet.

Oavsett om Lambert har rätt vilket jag tror han har eller om han har fel så har denne man min beundran. Han står fast vid vad han tror. Det brukar vara de troendes kännetecken vid hot av ens eget liv. Jag tycker det är pinsamt o obehagligt med klappjakten i media på Lambert… lever vi i ett fritt land eller lever vi i ett farligt jamjamsverige där alla ska tycka lika? Har vi glömt att vi har yttrandefrihet? Har vi glömt att det finns advokaternas etik?

Om vi jamjamar …hur lätt är det inte då att bli duperade?

Vad tänker ni? Det skulle var roligt att höra.

Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Är ni så säkra att Lambert har fel?

  1. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    jag tvingas medge att jag försöker undvika att tycka något i fallet Qvick/Bergvall. Men att han utsatts för en rättsskandal är uppenbart. Han är dömd för åtta mord och sedan i ett rasande tempo friad från samtliga. Uppenbarligen fälldes han enbart på sitt erkännande, men det skall aldrig räcka, Det måste finnas stödjande bevisning och sådan verkar i flera ha fall lyst med sin totala frånvaro.

    Gert

  2. Agneta sofiadotter skriver:

    Gert,

    Tur att någon vågade svara här oavsett vad man tycker.
    Det som skrämmer mig är följsamhet o likatyckande och intetsvarande på en problematik utifrån det icke uppenbara.När jag inte fick svar på inlägget tänkte jag att ”jaha… alla tycker att han är oskyldig o alla tycker att Lambertz är en idiot precis …som faktiskt nästan alla … o inte många journalister höjer rösten om yttrandefrihet här inte.

    Bland en samling kulturarbetare tog jag upp min åsikt om åsiktsfrihet o att Bergwall kan vara skyldig o visst alla tycker som du Gert med tillägget att Lambertz är en idiot och GWPerson kanonbra.En psykiater däremot menade att jag kunde ha rätt eftersom ”Bergwall” är ett ytterst svårt fall att sätta diagnos på o att en sådan som Bergwall kan vara mkt farlig o manipulativ”.

    Det finns ingenting som skrämmer mig mer än när folk tycker unisont lika o en syndabock väljs ut.
    Pilatus försökte sig på det men han vek sig för trycket.

    Agneta

  3. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    jag vet inte om Sture Bergvall är skyldig eller inte. Men är det så lätt att fria honom från åtta mord när hans erkännande tas tillbaka har något gått allvarligt fel i de rättegångar som först fällde honom.

    Jag tycker inte Göran Lambertz är en idiot. Han är modig som vågar hålla emot, men om han har rätt kan jag inte bedömma.

    Att Bergwall är en komplicerad människa är väl uppenbart, men på vilket sätt? Jag kan spekulera, men jag vill ogärna vara amatörpsykiater i offentligheten. Oavsett vad som är sant eller falskt så tror jag Sture Bergwall mår bäst av att inte stå i centrum för allas uppmärksamhet.

    Gert

  4. Krister Janzon skriver:

    Agneta,

    Av helt egen maskin så tycker jag inte att Göran Lambert är en idiot, tvärtom har jag i alla år
    gillat hans åsikter och mod att granska och ta strid. Om hans omdöme klickar denna gång, kan jag inte bedöma. Men jag ogillar starkt klappjakten på honom. Om GWPersson vet jag för lite, men han har varit både klargörande och underhållande i den TV-serie som han är en av två medverkande i.
    Jag har inte velat spekulera om den uppenbarligen komplicerade personen Sture Bergvall eller om Säters behandling av honom.
    Men idag skulle ju den nya undersökningen av honom offentliggöras, och sedan remissbehandlas. Men jag har inte hört eller sett något än.

    Krister

  5. Agneta sofiadotter skriver:

    Tack, för era svar.
    Visst kan man inte leka amatörpsykolog offentligt ..det är ju inte snyggt men jag är oroad o förblir oroad över den större massans likatyckanden. Vare sig det är en kyrka som kräver en på trosbekännelsen o att man håller för evigt fast vid dess ”sannningstatus” o att den läses unisont i takt (nästan militärt taktfast) …eller om det är media som leder folk in i ett o samma tyckande.

    Om vi leds in i ett massivt likatyckande i denna stressade datavärld kan vi förlora djuptänkandet o i det ögonblicket är vi mumsmums för sataniska krafter. Det var nog det jag ville ha sagt och det är skönt att ni två Gert o Krister inte representerar de som bara halvslött menar att Lambert är en idiot.

    Agneta

  6. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    det här tycker jag är goda principer:

    http://www.youtube.com/watch?v=Nvw7W5MGP80

    OBS du kan hoppa över reklamen som visas först

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *