Får biskopar hetsa mot homosexuella?

Vänner,

Antigaylagarna i Uganda får den lokala katolska kyrkans stöd:

http://ncronline.org/blogs/grace-margins/uganda-opportunity-pope-francis-act-his-words

Detta är naturligtvis skandalöst i sig. Men det blir än värre om inte påven gör verklighet om sina ord angående homosexuella: ”vem är jag att döma?”

Katolska präster exkomuniceras och döms till livslång botgöring för att de medverkat när kvinnliga präster firat mässan. Då borde vi kunna förvänta oss mer än ett tyst ogillande när katolska biskopar hetsar mot homosexuella. Det är hög tid att påven visar lite av Roy Bourgeois mod: ”Min kropp måste vara där mina ord är.”

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Får biskopar hetsa mot homosexuella?

  1. Irene Nordgren skriver:

    Gert

    Trovärdighet har att göra med konsekvens. Katolska kyrkans bristande TROVÄRDIGHET när det gäller hennes anspråk på att vara moralens väktare här på jorden hör mycket samman med hennes inkonsekventa syn på tingens ordning.

    Jag tycker mycket om att du visar på kyrkans inkonsekvenser genom att jämföra Vatikanens resoluta aktivitet när det gäller Roy Bourgeois och nu totalt bristande aktivitet när det gäller våldet mot homosexuella i Uganda.

    Det mest hårresande exemplet är kyrkans sätt att hantera pedofilpräster och präster som öppet visat sympati för kvinnors likaberättigande till ämbetsvigning.

    Det säger ALLT om den PATRIARKALA översittarattityden i Vatikanen.

    Evangelisation hit och evangelisation dit.

    Vatikanen är och förblir skrattretande så länge inte evangelisationen börjar på HEMMAPLAN dvs innanför VATIKANENS egna väggar där det enkönade maktväldet tillåts understödja vilka ABSURDITETER som helst.

    // Irène

  2. Anneli Magnusson skriver:

    Gert och Iréne,
    Påven och hans stab har en hel del att ta itu med när det gäller attityden till homosexuella. Det är inte bara i Uganda utvecklingen går åt fel håll.
    I USA sparkar katolska arbetsgivare homosexuella som gift sig och ett par stater vill gå så långt som att skriva in i anställningsavtalen att t.ex. deltagande i Prideaktiviteter kan var skäl till avskedande.
    I England föreslog den katolska biskopen i Portsmouth, Philip Egan, att katolska parlamentsledamöter som röstat för samkönade äktenskap bör nekas kommunion. Lyckligtvis fick han inte biskopskonferensen med sig.

    Jag har skrivit en blogg om detta, där jag också ser nya behjärtansvärda uppdrag för dem som med alla metoder kämpar för samvetsfrihet i alla lägen.
    http://annelimagnusson.wordpress.com/2014/04/04/samvetsfrihet-eller-inte-samvetsfrihet-ar-fragan/
    Anneli

  3. Irene Nordgren skriver:

    Anneli

    ”Påven och hans stab har en hel del att ta itu med när det gäller attityden till homosexuella.”

    Exakt ! EVANGELISATION på hemmaplan det är vad som PRIMÄRT behövs innan man ger på BORTAPLAN !

    Det gäller Vatikanen lika väl som Götgatan i Stockholm !

    // Irène

  4. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne,
    Man har onekligen lättare att övertyga andra om att ens tro är bäst om den inte har alltför framträdande negativa sidor.
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *