Kraft! o Humor!

Nu blir ni väl skidesura på att jag sätter in en bild på Putin.

Med kors om halsen är han dock en riktig snygging. Och att rida på björn i denna bild som är helt otroligt klassisk.

Cowboy-vildman-sexig- religiöst ljus.

Tyvärr, ni får säga vad ni vill men jag tycker det är en rolig humoristisk o fantastiskt vacker bild. Mitt i allt skit om honom har han ändå humor, tror jag. Fast om jag säger det så kommer ni nog på massor med motargument. Politiskt får man ju inte vare sig le eller tycka fel.  Suck.  Det är inte så farligt med björn o det är inte så farligt det makarna gjort med nattvarden. Varför stel  kyrkolära o lag o dogm o byråkrati… varför ta allt så blodigt allvarligt? Det är ju då det uppstår krig….

Tror ni inte G-d ler fler än en gång? Om dagen dvs.

Hälsar Agneta

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 svar på Kraft! o Humor!

  1. Agneta sofiadotter skriver:

    Har Putin inte gjort denna bild utav humor o att han vet att han retar gallfallfeber på en hel del politiska feminister …då är han galen. Bilden är lika bra o rolig o provokativ som den kan vara vansinnig.Rätt lustigt …tjejerna klär av sin överdel o visar bröst i kyrkan o sätts i finkan o han rider med naken överdel på en björn med ett stort kors om halsen. Nu finns det en rörelse av kvinnor som demonstrerar genom att antingen vara nakna eller visa brösten. De går ibland in under mässor i kyrkor o tar av sig kläderna. Hade det varit under Burkes mässa …där han står i lång cappa o kråsklänning blir det ju hysteriskt komiskt.
    Jag förstår kvinnorna o det är en kraftfull bild de ger… men att gå in under själva mässan är inte rätt…de kunde stått på kyrktrappan när folk kom o stått kvar till dess de gick ut…tysta o allvarliga o bilden hade varit mer magstark o de hade troligen inte hamnat i någon finkan. Om kvinnor stod så (femenaktivister tror jag de kallas för) utanför mässa efter mässa…vilken kraft.
    Agneta

  2. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    jag tittar och tittar och begrundar och begrundar. Bilden är märklig. Är budskapet ironiskt, kanske gycklande, eller finns det en djupare mening som knyter an till rysk autokratisk tradition?
    Ryssland och ryssarna har levt sitt eget liv, knappast påverkade av renässansen, reformationen, upplysningen, liberalismen och demokratin.
    Tsaren, oavsett om han heter Nikolaus, Stalin eller Putin står mellan Gud och människorna med kyrkan, partiet, kyrkan vid sin sida.
    Det är en farlig maktställning med få och svaga bromsar.

    Gert

  3. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    GP publicerade idag en artikel av Svetlana Aleksijevitj på ämnet Putins Ryssland som är mycket läsvärd:

    http://www.gp.se/kulturnoje/1.2400443-svetlana-aleksijevitj-rysslands-harda-farval-till-europa

    Gert

  4. Agneta Sofiadotter skriver:

    Gert,

    Jag ringde genast min väninna nu som sagt mig detsamma i telefon för 20 minuter sedan som Svetlana Aleksijevitj gör i artikeln vilket slutade med att vi höjde våra röster som anfallskommandon för fiendetrupper mot varandra. …jag sa att nu hade hon fått en riktig åsiktsvän i Svetlana…bara gå ut KV o läsa…vilket hon säkert gör medan jag skriver detta.

    Svetlana A har säkert rätt i en del men Gert…!!!… det blir så svart-vitt….det manar till polarisering o i slutändan i värsta fall krig. Dessutom har västerlandet något att lära av detta avståndstagande? Är det så att vi har förlorat något viktigt? Är junkfood som Mac Donalds inte det som bidragit till kulturfall, klasskillnader o fetma? Har inte junkfood utefter våra vägar inbjudit till en ändlöst trist nationellt amerikaniserat matkultur? Det första som mötte mig en gång i Frankrike när jag körde över gränsen var ”I franskrike erbjuder vi lokalodlat på bensinstationer utefter motorvägar istället för amerikansk junkfood”. En nationalism? Eller en revolt? Gör Putinlandet fel som revolterar?

    Och i hennes artikel … vad är skillnaden mellan Putinlandets nationalism gentemot LePenlandet Frankrike…är det inte värt att ta upp.

    Nej, jag är misstänksam mot dylika svart-vita artiklar. Jag ser det som farligt att piska upp svartvitt utan att göra en analys av de situationer av högeextremism som växer i Europa.

    Gert, jag vet att du o Irene är för en del som jag är tveksam till. Jag är inte jätteglad i en sexualiserad syn på kärlek o jag kan hålla med någon läsare som sa att att vissa saker måste man leva med men inte leva ut. Det betyder inte att jag är emot att homosexuella ska få gifta sig o ha sex men i dess farvatten kommer andra varianter som vill ha rätt hit o dit o dessutom rätt till barn. Till slut luckras något upp o vi förlorar greppet. Här tycker vi olika det vet jag men och detta är det väsentliga: vi behöver inte se det svart-vitt.

    Det är för enkelt det hon skriver… o … det betyder definitivt inte att jag gillar Putinpolitik …men jag tycker det han kanske har något att säga som vi inte ska bli hysteriskt ryss-rädda för —- så att vi hojtar som Bildt… i vars skola jag gick o som jag vet älskade som ung o väldigt blå (blåblodig) drömma om krig mot det väldiga väldet Ryssland(Sovjet).

    Agneta

  5. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    jag fruktar all nationalism och den ryska är tyvärr inte bättre än alla andra. Finns det någon skillnad mellan le Pen och Putin? Ja, det gör det. Putin är snudd på enväldig och startar krig mot sina grannar. Vilket inte innebär att jag hyser några som helst sympatier för le Pen.

    Gert

  6. Agneta Sofiadotter skriver:

    Startar krig mot andra görs på många sätt i väst som i putinland. Det är därför humor ger insikt. Och han är förbaskat manlig retuscherad eller ej … där han rider på sin björn…liksom kvinnor är väldigt mycket kvinnor när de står barbröstade utanför kyrkan. Jag gillar den verkligheten! O humor.
    Shalom agneta

  7. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    Jo, det finns många krigsherrar. Men ur ett europeiskt perspektiv är den ryska nationalismen farligast.
    Ryska tankar som att all mark som varit under ryskt styre förblir helig rysk jord eller att Ryssland har ett uppdrag att beskydda alla ryssar oavsett var de bor och i denna tankes förlängning panslavismen är hot som vi måste ta på allvar.
    Men allvar är inte detsamma som panik.

    Gert

  8. Agneta Sofiadotter skriver:

    Käre Gert broder

    Det är nog bäst att jag säger att jag Till Större Del håller med dig. Men att en tysk nazist kom in i EU är mer häpnadsväckande än att FI gjorde det.

    Något finns för oss att reflektera över MED ÖRNAR s BLICK.

    Agneta

  9. Gert Gelotte skriver:

    Agneta,

    Det kan jag instämma i. Jag tycker det är utmärkt att FI kom in i Europaparlamentet. Feminismen behöver starka och ibland enögda företrädare. Att FI skickar en romsk kvinna till Bryssel gör inte saken sämre.

    Gert

  10. Agneta Sofiadotter skriver:

    Da!

    (ryska för ja)

    Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *