Signum och konsten att föra läsare bakom ljuset

Vänner,

man behöver inte ljuga för att föra sina läsare bakom ljuset. Det går lika bra med ett snett urval av tillgänglig information. Tidskriften Signum ger ett trist exempel på detta när redaktionen skriver om vad som hänt Martha och Gert Heizer.

http://signum.se/ledaren-for-wir-sind-kirche-uppmanas-att-avga/

Signum berättar att Wir sind Kirche Österreich förre ordförande tagit avstånd från makarna Heizer och uppmanat Martha Heizer att avgå från ordförandeposten. Men Signums berättar inte att hela Wir sind Kirche uttalat sitt stöd för Martha Heizer och gett henne förnyat förtroende.

Signum berättar också att talesmannen för det österrikiska prästinitiativet i Tirol tagit avstånd från Martha Heizer. Men Signum berättar inte att prästinitiativet som helhet stöder henne.

Signum tycks inte heller känna till det stöd som Martha Heizer får från många präst- och lekmannaorganisationer i Europa och USA.

Får man tro Signums rapportering står Martha Heizer helt ensam, medan hon i själva verket får ett mycket stort och omfattande internationellt stöd.

Det vore mycket intressant om någon representant för Signums redaktion ville förklara efter vilka principer man värderar och publicerar information.

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Signum och konsten att föra läsare bakom ljuset

  1. Pingback: Katolsk Vision » Signums enfald mörkar katolska kyrkans mångfald

  2. Pingback: Katolsk Vision » Kära Signum, har jag missat något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *