Antje Jackelén – Prima inter pares

Idag får svenska kyrkan en ny ärkebiskop.

Läs Agneta Lagercrantz  intervju i SvD med Antje Jackelén – Sveriges  första kvinnliga ärkebiskop.

”Klimatet är en högst teologisk fråga”

” Bibeln ger många olika bilder av Gud, och dem behöver vi. Skulle det finnas en enda hade vi gjort oss en avbild. Gud kan inte fångas, för Gud är alltid större.”

” Om jag säger att jungfrufödseln är en metafor har jag inte frångått sanningen, utan kan därmed till och med uttrycka en djupare sanning.”

http://www.svd.se/kultur/antje-jackelen-klimatet-ar-i-allra-hogsta-grad-en-teologisk-fraga_3655590.svd?fb_action_ids=10152496101149467&fb_action_types=og.recommends

// Irène

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Antje Jackelén – Prima inter pares

  1. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    Prima Antje, Svenska kyrkan är att gratulera!

    I intervjun fastnade jag för en av hennes formuleringar, denna:
    ”… garantier har man aldrig. Om jag inte hade vågat gå in i detta med öppet sinne, då hade heller min tro inte varit värd något. Så är det än.”

    Så tänker även jag. Vågar vi inte ställa de svåraste frågorna och granska även de mest riskabla svaren, så är vår tro farligt nära ett rollspel bland andra rollspel.

    Gert

  2. Agneta Sofiadotter skriver:

    Välkommen Antje vi gläds … Jag gläds … Som i min ungdom jobbade som pastorsassistent i Bromma kontrakt som vik. skolpräst utan vigning men under biskop Ingmar Ströms entusiastiska beskydd o förväntan. Nu som i tron ej sökande men vandrande …igenom o till…bort från kyrkor men öppen för trons kärleksfulla band mellan alla människor….är jag så glad för allas skull att just du blivit ärkebiskop.

    Agneta i Lund

  3. Gert Gelotte skriver:

    Vänner,

    ”Vi har erövrat det självklara”, sa Antje Jackelén i Rapport angående att hon är Sveriges första kvinnliga ärkebiskop.

    Det självklara är mäns och kvinnors lika möjligheter i kyrkan. Tänk att det skall vara så svårt innan det blir självklart.

    Gert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *