”Pontifikalmässa i Skara domkyrka

fredagen 29 augusti 2014, kl. 17.00

Som en del av Skara stifts tusenårsjubileum firas en katolsk pontifikalmässa i Skara domkyrka fredagen 29 augusti 2014, kl. 17.00. Huvudcelebrant är biskop Anders Arborelius OCD tillsammans med den apostoliske nuntien ärkebiskop Henryk Jozef Nowacki och abboten av klostret Solesmes, Dom Philippe Dupont OSB. Pontifikalmässan firas som votivmässa för Herrens törnekrona i Skara.”

http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/44/1/?item=art_art-s1/1505

”1000-årsjubileum Skara Stift”

http://www.vastsverige.com/sv/skara/products/125717/1000-arsjubileum-Skara-Stift/

Biskop Åke Bonnier Skara Stift

// Irène

PS Undrar hur biskoparna Arborelius och Bonnier kommit överens om kommunionen / nattvardsgången  under den katolska pontifikalhögmässan i Skara domkyrka den 29 augusti ?

The same procedure as usual…….icke-katolska skarabor och ditresande icke-katolska kyrkobesökare kan välja mellan att sitta kvar i bänken eller att gå fram till nattvardsbordet och sträcka fram handen …….men inte för  att ta emot kommunionen utan för  att lägga handen på axeln för att TYDLIGT markera att man inte hör till biskop Anders  UTVALDA  skara  i SKARA…..

Eller ………..?