Premiär för en statsminister i Prideparaden

Lite egna bilder från årets Pride parad där bla en statsminister debuterade.

Jag missade Stefan Löfven men  lyckades utöver Fredrik Reinfeldt  fånga  Gudrun Schyman, Annie Lööf och Jonas Sjöstedt.  Och därutöver Jonas Gardell.

// Irène

PS  Sverige ett föregångsland i världen när det gäller jämställdhet mellan män och kvinnor och mellan hetero-och homosexuella.

Problematiskt och GODTYCKLIG praxis blir det när Katolska Kyrkans Katekes ISTÄLLET för jämställdhet förordar ”respekt, medlidande, finkänslighet, kyskhet, självbehärskning, osjälvisk vänskap och bön

2357 Med homosexualitet menar man relationer mellan män och kvinnor som känner sexuell dragning – exklusiv eller huvudsaklig – till personer av samma kön. Den antar mycket olika former under tidernas lopp och i olika kulturer. Dess psykiska ursprung har till stor del inte kunnat förklaras. Med stöd av Skriften som framställer homosexuella handlingar som i högsta grad klandervärda har traditionen alltid förklarat att ”homosexuella handlingar i sig själv är felaktiga”. De strider mot den naturliga lagen. De stänger av den sexuella akten från att ge liv. De har inte sitt ursprung i en känslomässig komplementaritet. De kan aldrig i något fall godkännas.

2358 Ett icke ringa antal människor uppvisar grundläggande homosexuella tendenser. Denna böjelse har objektivt sett en felaktig inriktning; för de flesta av dem utgör den en verklig prövning. Man skall ta emot dem med respekt, medlidande och finkänslighet. Varje tecken på orättfärdig diskriminering när det gäller dessa människor skall undvikas. Dessa personer är kallade att förverkliga Guds vilja i sitt liv, och om de är kristna är de kallade att med Herrens offer på korset förena de svårigheter de kan råka ut för på grund av sin läggning.

2359 Homosexuella personer är kallade till kyskhet. Genom självbehärskningens dygder, som fostrar till inre frihet, ibland med stöd av osjälvisk vänskap och med hjälp av bönen och den sakramentala nåden kan och skall de stegvis och beslutsamt närma sig den kristna fullkomligheten.

”Homosexuella handlingar är förbjudna i 80 länder och territorier runt om i världen. En oskyldig romans mellan två personer av samma kön kan på vissa ställen resultera i långa fängelsestraff, spöstraff eller i värsta fall döden. Förbuden fungerar också som grund för myndigheter att trakassera hbt-personer och för­vägra dem möjligheten att organisera sig. Ytterligare ett resultat av kriminaliseringen är att hiv-preventionen försvåras i de aktuella länderna.”

http://www.rfsl.se/?p=3998


Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Premiär för en statsminister i Prideparaden

  1. Agneta sofiadotter skriver:

    Irene o andra

    ’Man ska ta emot dem med respekt”. ”Dessa personer” Ur katekesen 2358.

    Ordvalet är svenskkyrklighet o skolboksspråk à la 60-tal. Idag tror jag man skulle man skriva ex. ”De av oss” men katolska ledare skulle aldrig nämna ”de av oss” eftersom det åter skulle kasta ljus på att homosexualitet är mer vanligt bland präster än inom församlingen. Betänk!!!! Mer vanligt bland präster än inom församlingen!

    Jag tror att jag hörde att upp emot 40-50% av katolska ordensbröder o präster är homosexuella o om vi nu skulle fantisera denna procenttal i församlingen skulle hälften av församlingsmedlemmarna vara det. Med andra ord 400 miljoner katoliker…..
    Med 400 miljoner homosexuella som stommen i kyrkan dvs medlemmarna själva….så kan ni ju räkna ut själva hur annorlunda kyrkan varit o betänk då hur svårt den katolska ledningen med sina 40% homosexuella skulle ha det med att hålla 400 miljoner homosexuella katoliker på plats.

    Vilken fantastisk lögn o vilket fantastiskt hyckleri det blir inte allt detta…..F’an ta hyckleriet!

    Kärlek är kärlek.

    Och kanske denna bild av kärlek som stod att läsa o BESKÅDA i DN är något av det mest G-domliga jag läst o sett.
    http://www.dn.se/sthlm/imam-utforde-unik-vigsel-av-tva-lesbiska/

    Agneta

  2. Irene Nordgren skriver:

    Agneta

    Förra året visades dokumentären ”Sahar och hennes fru” på TV som en dokumentation på enastående mod, kraft, envishet och gränslös kärlek.

    Här ett klipp

    http://www.svtplay.se/klipp/958574/klipp-sahar-och-hennes-fru

    // Irène

    PS Ang katolska homosexuella präster. Det ENVISA försvaret för obligatoriskt celibat för katolska präster bygger bla på att ett frivilligt celibat inte hjälper ……om du förstår vad jag menar…..

    För att återanvända KV stående historia om VAT 3 då biskoparna fick ta med sig sina fruar och VAT 4 då biskoparna fick ta med sig sina män och fruar ……

  3. Agneta sofiadotter skriver:

    Rättelse

    Att säga att det var ”det mest G-domliga jag läst o sett” var däremot det dummaste jag någonsin tänkt o skrivit.

    Det vet jag ju ingenting om o ibland är jag så larvigt bombastisk o barnslig.

    Hälsar agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *