Ärkebiskopens spion

Vänner,

 Amerikanska National Catholic Reporter, http://ncronline3.org/drupal/?q=node/1397 , rapporterar om hur dåvarande ärkebiskop Burke av St Louis lät smygfilma en prästvigning av katolska kvinnor. Enligt NCR har Burke också hotat alla som deltar i en sådan ceremoni med evig fördömmelse. Burke befordrades nyligen till chef för Vatikanens högsta äktenskapsdomstol! Dessförinnan hann han, som vi tidigare rapporterat, exkommunicera syster Louise Lears för att hon varit närvarande vid den smygfilmade prästvigningen.

Det är svårt att inte kommentera det inträffade, inklusive Burkes hotelse, med ett hjärtligt skratt – vore det inte för dem som råkar illa ut. Men ändå: Ju löjligare motståndet mot kvinnliga präster framstår desto bättre.

 Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Ärkebiskopens spion

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    Vilket nit när det gäller ALLT som har med kvinnoprästfrågan att göra och vilka underlåtelser när det gäller att hålla koll på pedofilpräster runt om i världen.

    Tragiskt att denna attitydskillnad redan gör sig gällande i sållningen av blivande prästkandidater och vid biskopsutnömningar.

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *