Dialog med ordf i Justitia et Pax p Thomas Idergard

Mailar 13 maj till p Thomas Idergard – i hans egenskap av ordf i Justitia et Pax kommissionen – länk till inlägget på Katolsk Visions blogg ”Oroväckande att Justitia et Pax i Sverige – mot kyrkans lära – använder förmyndarton och pekpinnar till vuxna katoliker” https://www.katolskvision.se/blog/?p=31247

P Thomas svarar

Hej Irene, 

tack för din upplysning om det senaste inlägget på hemsidan/bloggen ”Vision”. 

När man bara snabbt läser igenom det du och ni postar slås man av att skriverierna ofta är väldigt föreläsande, med åtskilliga pekpinnar till både den och dem ni kommenterar och till läsaren, och med ett onödigt negativt tonläge. Men jag erkänner att det är en känsla som kan bygga på att jag inte botaniserat eller mediterat tillräckligt djupt över allt det som presenteras på ”Vision”. Och känslor är ju som vi vet aldrig en bra grund för omdömen.

Glad blir jag dock av att du läser Justitia et pax uppmaning. Nu får vår gemensamma bön bli att textens budskap må gro i ditt hjärta och bära frukt när du går till vallokalen.

Returnerar din länk genom att översända de senaste predikningarna i den församling som du ser som andlig hemvist: http://www.sanktaeugenia.se/sermons/kampen-mot-varlden-7e-pasksondagen-b-2024-05-12/ respektive http://www.sanktaeugenia.se/sermons/a-christianity-with-secularized-teachings-loses-both-god-and-people-seventh-sunday-of-easter-year-b-2024-05-12/ som underlag för fortsatta reflektioner om katolikens relation till världen.

Notera också min nya mailadress (denna) för fortsatta utbyten. 

Allt gott!

p. Thomas

—————————–

Jag svarar

Hej p Thomas  och tack för ditt svar.
En fråga ang att du stryker ”katolsk” i Katolsk Vision ?   På nätet finns ju även Katolsk Horisont och Katolsk Observatör.  Stryker du  ”katolsk” också i deras namn? 

Mvh Irène

—————————

P Thomas Idergard svarar

Hej Irene, tack, Katolsk Horisont och Katolsk Observatör är ju Katolsk Horisont och Katolsk Observatör. Mvh /p. Thomas

—————————————–

Jag svarar

Goddag Yxskaft p Thomas          Jag vore tacksam om du förklarar skillnaden lite närmare ! Mvh Irene 

—————————————————-

Jag får inget svar så jag upprepar min fråga 14 maj

Hej Thomas                       På allvar så är jag intresserad av hur / vad du menar när du stryker ”katolsk” i Katolsk Vision men inte i Katolsk Horisont och Katolsk Observatör? Ber dig därför ännu en gång att förtydliga dig och förklara så jag förstår.            

Mvh Irene

—————————————————

P Thomas Idergard svarar

Hej Irene, om man är eller vill vara ”katolsk” börjar man t ex med att tilltala en präst med ”pater” eller ”fader”. Så resten blir liksom ganska självevident. Har du läst och mediterat de senaste predikningarna i din hemförsamling om den katolska synen på relationen till världen? Mvh /p. Thomas

—————————————————————–

Jag svarar

Hej p Thomas    Ber om ursäkt att jag glömde tilltalet senaste mailet. Dock glömde jag det inte i de föregående mailen men du ville ändå inte förklara. Nu handlade det om varför du inte godtar att katoliker i Sverige har framtida visioner om sin katolska kyrka när katoliker i andra länder tillåts ha det ?
Mvh 

Irène

—————————————————————–

P Thomas Idergard svarar

Men snälla Irene – var har jag sagt eller ens antytt att jag inte ”tillåter” ngt? Jag är väl överhuvudtaget inte i position att ”tillåta” ngt varken hit eller dit? Jag sitter varken på lagstiftningsmakt eller polismakt. Så kalla dig och er vad ni vill. Sedan måste vi förstås klara av att gå igenom livet utan andras aktiva knäfall och tillbedjan av varje val vi gör, det är ju just nu mentaliteten i vår tids totalitära, sekularistiska, liberala moral (det som slår över i ”woke”) och den hållningen (att jag för att visa mig ”tolerant” inte bara har att acceptera utan måste aktivt älska och stödja dina val) är ju hundra procent både okristlig och okatolsk. Mvh /p. Thomas

——————————————————————————

Jag svarar

Hej p Thomas
Du stryker ”katolsk” i Katolsk Vision men bejakar ”katolsk” i Katolsk Horisont och Katolsk Observatör.  Nu skriver du ”Så kalla dig och er vad ni vill.”  Om du på allvar menar det du nu säger betyder att du i praktiken / i samtal INTE stryker ”katolsk” i Katolsk Vision.  Bara så !  Jag har inte förväntat mig ”knäfall” etc  enbart respekt för själva beteckningen Katolsk Vision som startade för snart ca 20 år sedan som en svensk motsvarighet till den världsvida We are Church rörelsen med miljontals katolska anhängare i den universella katolska kyrkan. 

https://www.we-are-church.org/123/

Mvh
Irène

——————————————————————–

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *