Franciskus innerst inne en argentinsk machoman ?

Franciskus talar ofta och gärna om enhet och varnar för splittring inom kyrkan.

”The Pope emphasises the need for unity within the Church during the audience: divisions are a grave sin, the work of the Devil; in parishes let there be no more “gossip and envy”

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/the-vatican/detail/articolo/francesco-francis-francisco-chiesa-church-iglesia-35990/

// Irène

PS Avslöjar påvens tal om  ”kvinnor,  skvaller och avund inom församlingar ” att  Franciskus innerst inne trots allt är en argentinsk machoman ?

Ett avgörande steg att förverkliga talet om kyrklig enhet inom KYRKAN är att dess katolska gren  tillåter kvinnliga ämbetsbärare.

Förstår inte Franciskus en så grundläggande förutsättning så är det illa.

Ytterligare ett avgörande steg att förverkliga talet om kyrklig enhet  är att katolsk hierarki kliver ned från  sina höga hästar och tillåter nattvardsgemenskap mellan alla DÖPTA kristna systrar och bröder……

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Franciskus innerst inne en argentinsk machoman ?

  1. Rebella skriver:

    Har vi läst samma text, undrar jag? Jag ser inget macho, nedvärderande mot kvinnor eller det kvinnliga, i den.

  2. Irène Nordgren skriver:

    Som om risken vore överhängande att ordenssystrar skulle kunna klättra på en kyrklig karriärstege passade Franciskus – omgiven av manliga kollegor högt upp på KARRIÄRSTEGEN – förra året på att inför ett auditorium av kvinnliga ledare för olika ordnar tala om att KARRIÄR var inget som systrarna skulle sträva efter.

    Kvinnor ska satsa på TJÄNANDE tycker Franciskus på sitt MILDA och FINA sätt.

    Underförstått överlåta KARRIÄR åt män.

    http://www.youtube.com/watch?v=6XwPONp7yc8

    // Irène

  3. Irène Nordgren skriver:

    Sexism så inbyggt i den klerikala katolska kulturen så att det till slut blir fullkomligt självklart och naturligt att en ORDENSMAN av jesuitorden som tagit sig högst upp på den klerikala KARRIÄRSTEGEN kan stå på ett podium omgiven av manliga karriärklättrare – och utan att någon lyfter på ögonbrynen – uppmana 800 kvinnliga ordensledare att inte tänka på karriär utan hålla sig till lydnad, fattigdom och kyskhet.

    Löften som för manliga ordensmän (typ påven) inte står i motsatsförhållande till KARRIÄR.

    TJÄNANDE för kvinnor betyder underförstått alltid enbart tjänande på GRÄSROTSNIVÅ till skillnad för TJÄNANDE för män som kan ske på ALLA nivåer ända upp till påvenivå där en MAN kan bli ALLAS tjänare.

    // Irène

    PS Signaturen ”Rebellas” kommentar får illustrera hur Franciskus raljerande om ”avund och skvaller” som underförstått specifikt kvinnliga egenskaper anses fullkomligt NATURLIGT.

  4. Rebella skriver:

    Jag får kolla in youtube-länken vid tillfälle. Just nu kan jag inte, av tekniska skäl.

    Efter dina uppföljarkommentarer konstaterar jag att din text handlar mindre om den text du länkar till i själva inlägget, än den förförståelse om påven som du redan har. Med andra ord HAR vi inte läst samma text. Jag tackar för den förklaringen.

    Din förförståelse kanske är bildad på goda grunder, det kan jag inte bedöma. Jag läser texten i sig själv, sådan den är. Och där kan jag inte se ”avund och skvaller” som ”underförstått kvinnliga egenskaper”. Det är mycket möjligt att det är jag som saknar rätt förförståelse! men att jag, på grund av min sakliga kommentar, blir omgjord till exempel på att ”avund och skvaller” helt naturligt kopplas till kvinnliga egenskaper… det saknar grund. Det är ett personpåhopp. Det gör mig ledsen.

    Jag inser att du skriver drastiskt för att väcka uppmärksamhet för dina frågor – för drastiskt för mig, antar jag att jag bör konstatera, som härmed lovar att inte vidare kommentera på denna blogg helt oavsett hur intressanta jag anser att bloggens huvudämnen är. (Och jag tycker du bör fundera på hur många som reagerar som jag.)

  5. Anneli Magnusson skriver:

    Rebella,
    Jag föredrar också lågmälda och nyanserade diskussioner, men dagens läsningar fick mig att tänka till lite extra http://www.katolskakyrkan.se/1/1.0.1.0/16/1/. Skulle jag ha tyckt så värst mycket om den tämligen högljudde Jeremia? Troligen inte och kanske skulle du om du levt när det begav sig sagt åt honom att han var för drastisk…

    Vi får nog acceptera att Gud behöver och kallar olika personligheter, eller vad säger du?
    Anneli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *