Fortsatt dialog

Vänner,

de amerikanska ordenssystrarna väljer fortsatt dialog med Rom.  Vad detta innebär i praktiken kan bara framtiden visa. Skulle Roms beslut att sätta systrarna under manligt förmyndarskap omsättas i praktiken förvärras förmodligen situationen. Men systrarnas goda vilja kan kanske också ses som att de erbjuder Rom en diskret möjlighet att dra tillbaka förmynderiet utan att förlora ansiktet. Det skulle i så fall vara mycket klokt av Rom att använda den möjligheten.

http://www.thetablet.co.uk/news/1096/0/leadership-conference-of-women-religious-avoids-confrontation-at-annual-meeting-in-us

Gert Gelotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Fortsatt dialog

  1. Irène Nordgren skriver:

    Gert

    ”Det skulle i så fall vara mycket klokt av Rom att använda den möjligheten.”

    Tyvärr, en mer OKLOK person är kardinal Müller får man leta efter…..

    När jag berättar för vänner som inte är katoliker om den förestående familjesynoden då katolska kyrkan 2014 ska diskutera huruvida frånskilda och omgifta par ska få gå till kommunion och huruvida katolska kyrkan ska sluta tvinga katolska män med prästkallelse att leva i celibat så tror mina vänner inte att det sant.

    Och feg är Müller också. Föreställ dig en öppen debatt live mellan Müller och Elizabeth Johnson.

    Müller har inte en chans. Han har inget att komma med som teolog gentemot LCWR men han har sin maktposition som han förskansar sig bakom.

    Müllers argumentering när det gäller förbud mot kvinnliga ämbetsbärare är rent gymnasial.

    Hela karln är bara så pinsam för katolska kyrkan.

    Det är mycket dåligt för katolska kyrkan att potentaterna där sitter på livstid på sina maktpositioner oavsett hur de missköter sina jobb.

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *