Ser att jesuiterna i Sverige har fått TILLÖKNING.

Här är födelseannonsen

http://signum.se/dagen-thomas-idergard-blev-jesuit/

I DAGEN läser jag att Thomas Idergaard säger

– Det var självklart för mig att jag behövde ett kristet sammanhang för att bygga gemenskap med Gud. Och jag tvivlade alltmer på att jag kunde få det inom Svenska kyrkan, säger han och berättar att det var en kort artikel i tidningen om att Stockholms stift deltog i ett projekt om ”Kristusbilder” med ett direkt stötande innehåll som avgjorde saken.

– Nu får det vara nog, tänkte jag där jag satt vid frukostbordet. Jag hör inte hemma i ett sammanhang som talar om bilder av Jesus Kristus, i stället för om Kristus själv. Jesus grundade kyrkan för att leva vidare i världen. Bara så kan vi som lever i dag börja vandra på vägen som leder till gemenskap med Gud. Då måste kyrkan förmedla Kristus, ingenting annat.

http://www.dagen.se/vardag/thomas-idergard-lamnade-allt-for-gud/

// Irène

PS  Jag som bara har en  TOLKNINGSBILD  av Jesus Kristus tycker det ska bli  spännande att höra en  person  som inte   bara kommer att tala om TOLKNINGAR  av Jesus utan om KRISTUS SJÄLV.

WOW !   Inte illa !

Tidigare har jag förstått att även chefredaktören för Världen Idag  värjer sig mot bilder av Jesus utan är angelägen

”Att presentera Jesus Kristus, som den han verkligen är”