”Att presentera Jesus Kristus, som den han verkligen är”

Läser   chefredaktören  för Världen idag Lukas Berggrens kommentarer om Jesusmanifestationen

”Alla får inte bestämma vilka ”bilder” av Jesus som sprids. Det är förbehållet arrangören att vaka över att den bild som förmedlas av Jesus också stämmer överens med Bibelns bild av Jesus.”

Som kronan på verket  förkunnar Lukas Berggren

”……… det intressanta är inte primärt att lyfta fram våra olika bilder av Jesus, utan att presentera Jesus Kristus, som den han verkligen är.”

http://www.dagen.se/webbdebatt/vi-bor-manifestera-bibelns-jesus/

// Irène

PS  Jag läser om meningen  ”att presentera Jesus Kristus, som den han verkligen är.”

Så fantastiskt  bra och praktiskt att veta att arrangören för Jesusmanifestationen i Sverige ställer  sig som garant för att ”presentera Jesus Kristus, som den han verkligen är.”

Och har självaste  Lukas Berggren gått i god för detta så kan man vara helt lugn och alldeles trygg.

Världen Idag  är ju  godkänd av arrangören som utställare  och eftersom  Lukas Berggren är dess chefredaktör  så  säger det sig självt  att  en mer verklighetsnära  presentation av Jesus  än den som  förmedlas via arrangören får man leta efter. …….

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på ”Att presentera Jesus Kristus, som den han verkligen är”

  1. Anneli Magnusson skriver:

    Iréne,
    Men då har ju arrangörerna väldigt tydligt talat om vad de står för, sedan gäller det bara att det kommuniceras ut till media också. Då kanske vi slipper notiser som aningslöst upprepar arrangörernas påstående att Jesusmanifestationen välkomnar alla kristna.

    Sedan är det som du mycket riktigt skriver intressant att Lukas Berggren säger sig veta hur Jesus verkligen är. Hybris är ett ord som osökt kommer för mig när jag läser det.
    Anneli

  2. Gert Gelotte skriver:

    Iréne, vänner,

    en rimlig invändning mot Lukas Berggren är att olika bilder av Jesus är så nära vi kommer Jesus Kristus som den han verkligen är. Allt vi vet om Jesus är nästan 2 000 år gammal andrahandsinformation – i bästa fall andrahandsinformation. Inte ens evangelierna ger en entydig bild av vem Jesus är.
    Respekterar man inte källornas begränsning ger man sig ut i de fria fantasiernas träskmarker.

    Gert

  3. Krister Janzon skriver:

    Jag tycker Lukas Berggren skjuter sig kraftigt i foten genom sitt begränsade och begränsande
    val av Jesusbilder. Jag tillåter mig att betvivla att JM’s Ledninggrupp identifierar sig med Lukas Berggrens åsikter, tystnad ser ut att råda i den frågan. Berggren ingår ju inte ens i Ledningsgruppen!
    Så jag menar tvärtom mot Anneli, att ”arrangörerna” (Ledningsgruppen) fortfarande välkomnar
    alla kristna som deltagare i JM. Det skulle annars gå att få ett annat besked från Bengt Malmgren, som ju ingått i Ledningsgruppen även år 2013.
    Små fläckar förstör inte det övervägande positiva som JM varit som en glad folkrörelse, nu i flera år. De övervägande tigande biskoparna borde väl inse att folket inte skjuter på pianisten,
    utan glädjer sig åt det goda med saken. Jämför mottot för strumpebandsorden!

    Krister

  4. Irène Nordgren skriver:

    Ville gärna genom Dagens Seglora ytterligare förmedla till omvärlden vilken unik Jesuskännare vi i Sverige har i Världen Idags chefredaktör Lukas Berggren.

    http://dagensseglora.se/2013/05/22/jesusmanifestationen-gor-totalt-ansprak-pa-bibeln/

    Noterar också att Kristen Opinion – som till och med skrivit öppet brev till landets biskopar för att visa sin oro ang tonläget i media och kristna bloggosfären – nu faktiskt hos mig skapar en oro när jag läser inlägget ”Obegripligt” där man ondgör sig över Eva Brunnes ”ointresserade och okunniga inställning till Jesusmanifestationen.”

    http://blogg.passagen.se/kristenopinion/entry/ointresse

    För mig verkligen ”obegripligt” hur skribenterna på Kristen Opinion tänker och resonerar.

    Oerhört magstarkt att inte låtsas förstå Eva Brunnes hållning.

    // Irène

  5. Inez skriver:

    Irène, Anneli, Gert, Krister,

    Jesusmanifestationen får vara en glad folkfest som jag inte missunnar någon, men så länge som ambivalensen inför homosexuellas fulla medverkan består, gör Svenska kyrkan rätt i att inte delta. Ledningsgruppen råder naturligtvis själv över ramarna och den borde fastställa: antingen är Jesusmanifestationen öppen för alla Jesustroende, eller enbart för vissa inriktningar.

    Lukas Berggren påstår: ”Och Bibeln välsignar inte samkönade relationer.” Det finns som bekant skilda bibeltolkningar i ämnet och vi är fria att inhämta och värdera kunskap; slutligen följer var och en sitt samvete.

    Matthew Vines är en ung homosexuell man från Kansas, uppväxt i en konservativ familj som tillhör den Presbyterianska kyrkan. Han tar alltså som traditionell frikyrklig bibelns ord på lika stort allvar som Lukas Berggren. Eftersom Matthew Vines kyrka betraktar homosexuell kärlek som synd, ställdes han inför ett livsavgörande vägval. Skulle han välja att stanna i garderoben och leva dubbelliv, leva i celibat, försöka bli heterosexuell genom terapi, konvertera till en tolerant kyrka, eller helt överge sin kristna tro? Han kunde inte acceptera något av dessa alternativ. Istället valde han att fördjupa sig i bibelstudier för att själv ta reda på om den bibeltolkning som hans församling lärde ut som obestridlig, verkligen var den enda möjliga.

    Efter en tids studier presenterade Matthew Vines det glimmande svar som han hade vaskat fram ur dyn av förutfattade meningar i videon ”The Gay Debate: The Bible and Homosexuality” som hittills har setts av över en halv miljon tittare. Även om argumenten inte är nya rekommenderar jag alla som är intresserade av bibeltolkning, Jesusbilder och homosexualitet att se den. Matthew Vines berättar med en speciell sorts saklig glöd som berör.

    http://youtu.be/ezQjNJUSraY

    Matthew Vines video bär god frukt. Till följd av det starka gensvaret skapade han en egen hemsida:

    http://www.matthewvines.com/

    The Reformation Project startades på Matthew Vines initiativ vars syfte är att stärka och utrusta kristna internationellt med argument för att motverka fördomar och inifrån förändra kyrkans negativa inställning till HBT-personer. Läs mer om projektet här:

    http://www.reformationproject.org/

    Canyonwalker Connections är en evangelikal organisation som Matthew Vines har inlett samarbete med vars målsättning är att överbrygga den djupa klyftan mellan den evangelikala kyrkan och homosexuella. Man vill sprida kunskap och etablera dialogen mellan de evangelikala och HBT-personer. Canyonwalker Connections är en ovanlig frikyrklig organisation genom att heterosexuella och homosexuella arbetar tillsammans. Styrelseordförande är en heterosexuell kvinna, Kathy Baldock. Läs mer om deras verksamhet här:

    http://canyonwalkerconnections.com/magazine/

    Svenska kristna ledningsgrupper, arrangörer och brobyggare av olika slag kan enkelt finna material, bland sina närmaste och på nätet, att låta sig inspireras av för framtiden. Det finns manifestationer som enar och försonar.

    Inez

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *