”För dem som blir exkluderade spelar ju motiven mindre roll”

Läs Gert Gelottes  ledarkröniska  i morgondagens GP

”När kultur ersätter ras”

”Att beskriva Sverigedemokraterna som ett rasistiskt parti provocerar starka känslor. Partiets sympatisörer kräver bevis. Partiledningen förnekar rasism och då är det motsatsen som måste bevisas.

Detta är inte alldeles enkelt. Sverigedemokraterna använder inte en traditionell biologisk rasistisk terminologi och partiets företrädare utnyttjar med förkärlek nätets anonymitet när de gör rasistiska uttalanden. Avslöjade riskerar de uteslutning. Sverigedemokraterna anstränger sig verkligen för att framstå som ett parti bland andra, bara med en lite mer restriktiv syn på invandring. Det är en förförande maskerad.”

”Men som Heléne Lööw påpekar: Det kan räcka med att beskriva Sverigedemokraterna som ett exkluderande parti. För dem som blir exkluderade spelar ju motiven mindre roll.”

http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2515386-gert-gelotte-nar-kultur-ersatter-ras

Lyssna även på

”Nazisten Kimmie blev antirasist”

”Kimmie Åhlén lämnade Svenskarnas parti – hör om varför han gick med – och orsaken till att han nu startat ett nytt liv.”

http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2983160

// Irène

PS  Kimmie Åhlén pekar på mobbing och ensamhet i skolan -läs exkludering- som en viktig faktor till att han hittade en tillhörighet och identitet i Svenskarnas Parti …….

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på ”För dem som blir exkluderade spelar ju motiven mindre roll”

  1. Irène Nordgren skriver:

    Kimmie Åhlén motsvarar alla mina förföreställningar om UTANFÖRSKAP som farligaste orsak att bli ett lättfångat byte för rasistiska partier typ Svenskarnas parti och Sverigedemokraterna.

    Utanförskap i alla dess former – arbetslöshet, ojämlik välfärd mm – bäddar för att SD och Svenskarnas Parti har en god fortsatt rekryteringsbas att värva medlemmar från.

    // Irène

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *